MEB'den fazla çalışan okul yöneticilerine izin yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 07:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB Türk Eğitim Sen'e yazdığı 11.12.2012 tarih ve 213321 sayılı cevabı yazıda; Fazla çalışma karşılığında hak edilen ilave izinlerin esasen her sekiz saate karşılık 1 gün hesabıyla yıllık izinle birleştirilmeksizin aynı yıl içinde ve 8 saatlik fazla çalışma süresinin dolmasını takip eden günlerde kullandırılmasını ve bu şekilde hak edilen izinlerin en çok 10 günlük süresinin yıllık izinle birleştirilerek kullanılabileceğini açıkladı.

Buna göre; her 8 saat fazla çalışmaya 1 gün izin verilebilecek bu izinlerin en fazla 10 günü yıllık izinle birleştirilebilecektir.

Bu durumdan ikili eğitim-öğretim yapan okullardaki yöneticiler ile fazla çalışma yapan diğer personel faydalanabilecektir.

Konu hakkındaki diğer yazılarımız ve dilekçe örnekleri ise şunlardır.

MEB'de fazla çalışma karşılığında nasıl izin verilir?

4/C'li personelin fazla mesai ücreti alabilmesi için örnek dilekçe

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan geçici personelden normal çalışma saatleri dışında fiilen çalışanlara, bu çalışmaları karşılığında ayda 50 saati geçmemek üzere merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücreti tutarında fazla çalışma ücreti ödenmektedir.

Fazla çalışma saat ücreti (1,35 TL) tek katı tutarında olmak üzere (50 x1,35= 67,50 TL) olarak ödenmesi gerekmektedir.

Yukarıda yer verdiğimiz yazıya göre ise 4/C li personel ayda 50 saatin üzerinde yapmış oldukları fazla çalışmaları izin olarak kullanabilirler. Bu çalışmaların 10 gününü yıllık izinleri ile birleştirebilirler.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber