Emekliler bayram ikramiyesi istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2005 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, işçi ve Bağ-Kur emeklileriyle bunların dul ve yetimlerine Ramazan ve Kurban Bayramları'nda yarım maaş olmak üzere "Bayram İkramiyesi" adı altında ek ödeme yapılmasını istedi.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine bayram ikramiyesi verilmesini istedi. Ergün, Fazilet Partisi döneminde Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de aralarında bulunduğu şimdiki bazı AKP milletvekillerinin imzasıyla Meclis'e sunulan devlet memurları ile memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emeklilerine bayram ikramiyesi verilmesine ilişkin yasa teklifinin yeniden gündeme alınmasını önerdi.

Söz konusu yasa teklifine, dönemin Fazilet Partisi, şimdi ise AKP milletvekili olan Musa Uzunkaya, Faruk Çelik, Eyüp Fatsa, Yahya Akman ile Tevhid Karakaya destek vermişti. TBMM'ye 27 Şubat 2001'de verilen yasa teklifinde devlet memurları ile memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yılda iki defa "bayram ikramiyesi" adıyla birer maaş tutarında ek ödeme yapılması öngörülmüştü.

Ergün, işçi ve Bağ-Kur emeklileriyle bunların dul ve yetimlerine yılda iki defa Ramazan ve Kurban Bayramları'nda yarım maaş olmak üzere ve bayramlardan bir hafta önce ödemek şartıyla "Bayram İkramiyesi" adı altında ek ödeme yapılmasını istedi. Ergün, ikramiyenin bir maaştan yarım maaşa düşürülmesini istemelerinin nedenini ise "Çünkü ülkemizin yaşadığı ekonomik buhranın daha da fazla derinleşmesi sonucu, faturanın yine biz yoksul kesimlere çıkabileceğinin bilincindeyiz" sözleriyle açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber