CHP'den Malatya Çocuk Yuvası Olayı Müfettişine: Müftülük yapsın

Haber Giriş : 01 Kasım 2005 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, SHÇEK'in Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayları incelemekle görevlendirdiği Başmüfettiş Mükremin Karakoç'un, "Sivas olayları sırasında Sivas Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu ve Milli Gençlik Vakfı Genel Sekreterliği görevinde" bulunduğunu iddia ederek, "Kediye ciğer emanet edilmiş" dedi.

Anadol, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet olaylarını incelemek üzere, TBMM Başkanlığı'na sundukları araştırma önergesine ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Kemal Anadol, SHÇEK'in, AK Parti iktidarı döneminde, "partizanlığın merkez üssü haline geldiğini" öne sürdü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çocuk yuvasındaki olayların ardından, yurtlarda kız ve erkek çocukların ayrılması, kız çocuklara kadın bakıcıların bakması gerektiğini söylediğini belirten Anadol, gömlekler çıkarılsa bile her davranışta, milli görüş anlayışının yansıdığını savundu.

"MÜFTÜLÜK YAPSIN"

SÇHEK Genel Müdür Vekili İsmail Barış'ın, daha önce Mustafa Kemal olan ismini değiştirdiğini ifade eden Anadol, "Mustafa Kemal ismini kendine yük gören bir genel müdür vekili... Daha neyi kanıtlayacak?

Refah Partisi Gölcük Belediye Başkanı, daha sonra AKP milletvekili adayı, İsmail Barış...Pedagog mu, çocuk uzmanı mı? Ne işi var burada?" diye sordu.

Anadol, Barış'ın, ilahiyatçı olduğunu belirterek, "Camiye gitsin, müftülük yapsın, ilahiyat fakültelerinde ders versin, köşe yazısı yazsın. Yapacağı çok iş var.

Yapamayacağı, yüzüne gözüne bulaştırdığı tek iş bu" dedi.

"ÇOCUKLARIN GÖZYAŞLARINDA BOĞULACAKLAR"

Anadol, Bakan Çubukçu'nun, "bir tek gözyaşına herşeyi bırakırım" dediğini, sözünün eriyse derhal istifa etmesi gerektiğini savunarak, Çubukçu'nun, gözyaşı edebiyatını bırakmasını istedi. Anadol, Bakan Çubukçu'yu korumakta ısrar etmesi halinde, Başbakan Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğini öne sürdü.

SHÇEK'in Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayları incelemekle görevlendirdiği Başmüfettiş Mükremin Karakoç'un, "Sivas olayları sırasında Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu ve Milli Gençlik Vakfı Genel Sekreterliği görevinde" bulunduğunu iddia eden Anadol, "kediye ciğer emanet edildiğini" söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Anadol, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki yıkıntıların altından AK Parti iktidarının kurtulamayacağını, çocukların gözyaşı selinde boğulacaklarını ileri sürerek, "Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile protokol imzaladığını ve Saray Çocuk Yuvası'nın kendilerine devredildiğini açıkladığını belirten Anadol, Çubukçu'nun sustuğunu, Gökçek'in ise Çubukçu'nun "avukatlığını yaptığını" öne sürdü. Anadol, "Önce yasa çıkarıp, sonra Anayasa'ya uydurma modeli burada da geçerli" dedi.

Anadol, amacın; yuvaların, "ıslah edeceğiz" gerekçesiyle alınıp, ilahi söyleyen çocukların yetiştirildiği tarikat yuvası haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber