İstanbul belediyesinde Topbaş operasyonu sürüyor

Haber Giriş : 10 Kasım 2005 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan vekilliği makamını kaldırıp, 2 bürokratını işten çıkaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş dün de operasyonu sürdürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İdris Güllüce'yi başkan vekilliğinden aldığı, Genel Sekreter Ramazan Evren ile Genel Sekreter Yardımcısı Mihmail Mangan'ı istifaya zorladığı operasyonda dün de 20 daire başkanından 4'ü görevden alındı, 4'ünün ise görev yerleri değiştirildi. Operasyondan etkilenen daire başkanlarından 4'ünün istifaya zorlanan Genel Sekreter Yardımcısı Mihmail Mangan'a bağlı olması dikkat çekti. Dün Araştırma Planlama Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yapan Cengiz Güngör Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na, Planlama ve İmar Müdürü Mehmet Şimşek Deniz, İrfan Uzun'un yerine vekaleten Planlama ve İmar Daire Başkanlığı'na, Uzun ise Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne atandı. Boğaziçi İmar Müdürü Semih Ay vekaleten Projeler Daire Başkanlığına, Acil Yardım ve Can Kurtarma Müdürü Mehmet Yıldırım da Sağlık Daire Başkanlığı'na getirildi. Daha önce hukuk müşavir yardımcısı olarak görev yapan Ali Karaaslan ise, 1. Hukuk Müşaviri oldu.

KOLTUKLAR SALLANDI

Topbaş'ın operasyonunda Sağlık Daire Başkanı Dr. Mustafa Güveli, 1. Hukuk Müşaviri Şakir Özbek, Projeler Daire Başkanı Nihat Macit ile Raylı Sistemler Daire Başkanı Murat Öztürk ise görevden alındı Topbaş, "Daire başkanlıkları ile müdürlüklerde değişim yapıyoruz" dedi.

Sabah

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Göztepe Parkı'na cami ve Boğaz'a üçüncü köprü kararlarına imza atan İdris Güllüce'nin "Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili" unvanını kaldırmasının ardından dün de belediye bürokrasisinde görev değişiklikleri devam etti.

Balta 'kızak görev'e

Önceki gün istifaları alınan Genel Sekreter Yardımcısı Mihmail Mangan'a bağlı olarak çalışan beş daire başkanından dördü görevlerinden alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük yatırımlarını yürüten Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, "kızak görev" olarak kabul edilen Raylı Sistemler Daire Başkanlığı'na atandı. Balta'nın yerine Abdurahman Uçak getirildi. Uçak, geçen dönem Bağcılar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştı. Uçak'ı Topbaş'a Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın tavsiye ettiği öğrenildi.

Yine Mangan'a bağlı olan Projeler Daire Başkanı Nihat Macit de görevden alındı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlık döneminden bu yana belediyede çalışan Macit için henüz yeni bir atama yapılmadı.

Mangan'a bağlı olup da görevden alınan bir diğer kişi Bilgi İşlem Daire Başkanı Mehmet Çelen oldu. Bu daire başkanlığına APK Daire Başkanı Cengiz Güngör getirildi. Topbaş, Mangan'a bağlı olan Raylı Sistemler Daire Başkanı Murat Öztürk'ü de görevden aldı.

İstanbul'un planlanmasında oldukça etkin olan Planlama ve İmar Daire Başkanı İrfan Uzun'un görev yeri de değiştirildi. Uzun, Boğaziçi İmar Müdürü oldu. Planlama ve İmar Daire Başkanlığı'na ise İmar Müdürü Mehmet Şimşek Deniz getirildi.

Topbaş'ın, 1. Hukuk Müşaviri Avukat Şakir Özbek'i de görevden alması sürpriz kabul edildi. Özbek'in yerine avukat Ali Karaaslan atandı.

Görevden alınan Mustafa Güveli yerine Sağlık Daire Başkanlığı'na Mehmet Yıldırım, Cengiz Güngör'ün yerine APK Daire Başkanlığı'na Köksal Tandıroğlu, Köksal Tandıroğlu'nun yerine İtfaiye Daire Başkanlığı'na Ali Karahan, Merkez İtfaiye Müdürlüğü'ne ise Orhan Akyıldız getirildi.

Operasyon sürecek

Bu arada dün yapılması planlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi "koordinasyon toplantısı" da ertelendi. İdris Güllüce de dün belediyeye uğramadı.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber