45 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Baloğlu köyü Balurka mezrasında 45 yıllık kan davası barışla sonuçlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2013 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
45 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Baloğlu köyü Balurka mezrasında 45 yıllık kan davası barışla sonuçlandı.

Balurka mezrasında 45 yıl önce Yıldız ile Çetin aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan kan davasını barışla noktalamak için başlatılan girişimler olumlu sonuç verdi. İlçenin önde gelen kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışmaya ikna olan Yıldız ve Çetin aileleri, Baloğlu köyü Balurka mezrasında bir araya gelerek husumetin bittiğini ilan etti. Her iki tarafın ortak kurduğu sofrada, davetlilere barış yemeği ikram edildi. Yıldız ve Çetin ailelerinin barış yemeğine Kulp İlçe Belediye Başkanı M. Nesim Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Çelik ve Kulp ilçesi ileri gelenleri katıldı. Her iki aile bireyleri tek tek Kuran-ı Kerim'in altından geçerek birbirlerine husumetlerinin bittiği sözünü verdi.

Yemeğe katılan Kulp İlçe Belediye Başkanı M. Nesim Şimşek, söz konusu davaların tüm bölgede tamamen sona ermesini temenni etti. Barış ve huzurun önemini vurgulayan Şimşek, barışan aile bireylerini tebrik ederek, huzurlarının devamını diledi.

Yaklaşık 45 yıl önce Kulp ilçesine bağlı Baloğlu köyü Balurka mezrasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan kan davasında 2 kişi hayatını kaybetmiş, daha sonra devam eden husumette ise Bismil ilçesinde M. Şerif Yıldız öldürülmüştü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber