Çelik: Taramadan yüzümüz ak çıktık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2005 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB ile müzakerelerde en az zorluk yaşanacak konuların başında eğitimin geldiğini söyleyen Bakan Hüseyin Çelik, "Tarama sürecinden, yüzümüzün akıyla çıktık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AB ile müzakere sürecinde, en az zorluk yaşanacak konuların başında eğitimin geleceğini belirterek, "AB tarama sürecinden, yüzümüzün akıyla çıktığımızı söyleyebilirim" dedi.

Kızılcahamam düzenlenen, 18. Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının açılışında konuşan Çelik, AB ile müzakereler çerçevesinde, tarama sürecinin tamamlandığını, göstergelerin bazı konularda AB'nin altında kalındığını ortaya koyduğunu söyledi.

Çelik, özellikle orta eğitim kurumlarını bitirme konusunda, AB seviyelerinin altında olunduğunu belirterek, buna karşılık bazı alanlarda, Türkiye'nin üstünlüğünün bulunduğunu vurguladı. Çelik, "Çabamız devam ediyor. Ümit ediyorum ki, bir kaç yıl içerisinde bu farklılıklardan söz etmiyor olacağız" diye konuştu.

AB ile müzakere sürecinde en az zorluk yaşanacak konuların başında eğitimin geleceğini kaydeden Çelik, "AB tarama sürecinden, yüzümüzün akıyla çıktığımızı söyleyebilirim" dedi.

Türkiye'ye göre daha kalkınmış olan AB ülkelerinin, konuyla ilgili sorunları ele almak için Lüksembourg'da bir zirve düzenlendiklerini anlatan Çelik, bu zirvede ele alınan konuların başında "istihdam edilebilirliğin" geldiğini belirtti.

"Dünya işsizlikten bahsediyor. İşsizlikten çok istihdam edilebilirlik konusu daha önemli" diyen Çelik, "her işi yaparım" diyen insanın hiç bir işi yapamayacağını söyledi.

AB'nin en çok önem verdiği konunun, "hayat ve eğitim" olduğunu dile getiren Çelik, mesleklerin de değiştiğini anlattı. Artık çok iyi muhasebe bilmenin yeterli olmadığını, bunun yanında bilgisayar bilgisine de ihtiyaç olduğunu dile getiren Çelik, mesleki eğitimin önemine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber