Eğitim-Sen de suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve sendika yönetim kurulu üyeleri, sendikanın eyleminde çıkan olaylarla ilgili, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve Ankara İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Vahdettin Bereceli hakkında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılığa gelerek suç duyurusu dilekçesini veren Dinçer, sendika tarafından 26 Kasım'da "Eğitimcilerin Büyük Yürüyüşü" için Ankara'ya gelen üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarla ilgili bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un, "dilekçe ile ilgileneceğini ve gerekenlerin yapılacağını" söylediğini aktaran Dinçer, dilekçenin yanı sıra, tanıkların ve basın yayın organlarında çıkan görüntülerin de Başsavcılığa iletileceğini bildirdi.

Dinçer, suç duyurusu dilekçesinin, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, alanda görevli polisler ve şefleri ile Ankara İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Vahdettin Bereceli ve il girişlerinde görevli subay ve tespiti yapılamayan kişiler hakkında olduğunu kaydetti.

Yargının haklı olanı ortaya koyacağına inandıklarını söyleyen Dinçer, iç hukuk yollarının tıkanması halinde konuyu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber