Kaymakamlıktan 'Tatvan'da bir aile dramı' haberine açıklama

Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, önceki gün bazı medya ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan “Tatvan’da Bir Aile Dramı” başlıkla haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakamlıktan 'Tatvan'da bir aile dramı' haberine açıklama

Kaymakam Erkan, yapmış olduğu açıklamada, “Tatvan'da Bir Aile Dramı” başlığıyla verilen haberin eksik ve yanlış bilgilendirilip yönlendirilmesi sonucu yayınlandığını düşündüğünü belirtti. Erkan, açıklamasında "Kaymakamlığımıza bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, sosyal inceleme uzmanlarınca 2012-2013 yıllarında bahsi geçen aile ziyaret edilmiş ve hane ziyaretinde ailenin sosyo-ekonomik durumu hakkında özel bir araştırma yapılarak hane geliri tespit edilmiştir. Hanede özürlülerin yanı sıra bakıma muhtaç özürlülerin de olduğunu ve özürlü çocuklar için 2022 sayılı kanuna göre aylık bağlanarak, bakıcı için de yine sosyal inceleme uzmanları tarafından aile İl Sosyal Hizmet Müdürlüğüne yönlendirilerek evde bakım ücreti tahsis edilmiştir. Yapılan bu yardımlar ile hane geliri aylık 2 bin Tl üzerinde bir rakama tekabül etmiştir. Bunlarla yetinilmeyerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanlarınca da aile nakdi, ayni ve yakacak yardımlardan faydalandırılmıştır. Ayrıca, bazı sivil toplum örgütlerinin de Taş ailesiyle ilgilendiği ve desteklediği tarafımızca tespit edilmiştir.Vakfımızın tek karar mekanizması olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti'nce alınan karar gereği ailenin yeni bir eve taşınması halinde diğer yardımlarla birlikte kira yardımının da yapılacağı aileye önerilmesine rağmen, aile evi terk etmemekte ısrar etmiştir. Tüm çabalarımıza rağmen ailenin yeni bir eve taşınması aileye kabul ettirilememiştir. Ayrıca, verilen hizmetler ve yapılan yardımların devlet ciddiyeti, edebi ve adabı içerisinde yerine getirilmesine azami özen gösterilmekte, toplumun hiçbir ferdinin ve hiçbir ailemizin içinde bulunduğu ortam ve durumun ifşa edilmemesine de özellikle dikkat edilmektedir” açıklamasını yaptı.

“600 AİLEYE KONUT PROJESİ”

Açıklamasında bu ve benzeri durumda olan aileleri için 600 aileye sosyal konut projesinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kabul edildiğini ve konutların yapılacağı yerin planlandığını ve konutların yapımına da en kısa sürede başlanacağını aktaran Kaymakam Erkan, “Bir kısım ailelerimizin de, evleri bakım ve onarıma tabii tutulmuş, bundan sonra da ihtiyacı olanlar tespit edildikçe küçük bakım onarımlar devam edilecektir. Bu hususta sosyal inceleme uzmanlarımızca yapılan araştırma ve incelemede, mevcut durumun bir yaşam tarzından ibaret olduğu, ailenin bu yaşam tarzını benimsedikleri ve bu yaşam tarzının tüm çabalara rağmen değiştiremediğimizi üzülerek gördük. Bu hususta ilçe genelinde buna benzer münferit örnekler de mevcut olduğu tespiti üzerine ailelerin yaşam standartlarını imkânlarına göre yükseltmeleri için sosyal projelerle bilinçlendirme adına geniş kapsamlı proje çalışmaları başlattık. Uygulama aşamasına gelmiş sosyal projelerle de, bu ve benzeri durumlardaki ailelerimizin yaşam tarzları değiştirilerek ve iyileştirilerek topluma entegrasyonunun sağlanması için, elimizden gelen her şey yapılacaktır” şeklinde belirtti.

Önceki gün yerel ve ulusal ajanslarda yer alan haberlerde, “Bitlis'in Tatvan ilçesinde 5 metrekarelik bir evde yaşayan 7 nüfuslu Taş ailesi, bir taraftan yoksulluk, bir taraftan da hastalıkla mücadele ediyor. Sosyal Mahallesi'nde güç şartlarda yaşayan Taş ailesi, evlerinin büyük bölümünün çökmesinin ardından sağlam kalan 5 metrekarelik odada tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor” ifadeleri kullanılmıştı. Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok da ziyaret ettiği aileye yardım edilmediği yönünde iddialarda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber