Aksaray malaklısı Macaristan'a gidiyor

Aksaray ve çevresine özgü bir köpek ırkı olan ve 'Anadolu Aslanı' olarak bilinen Aksaray malaklısı, 'Köpek Güzellik Yarışması' kapsamında bir gösteriye katılmak üzere Macaristan'a gidiyor. Aksaray'da aşıları yapılan malaklı, Ankara'da da kontrolden geçtikten sonra Macaristan'a yola çıkacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aksaray malaklısı Macaristan'a gidiyor

Aksaray ve çevresine özgü bir köpek ırkı olan ve 'Anadolu Aslanı' olarak bilinen Aksaray malaklısı, 'Köpek Güzellik Yarışması' kapsamında bir gösteriye katılmak üzere Macaristan'a gidiyor. Aksaray'da aşıları yapılan malaklı, Ankara'da da kontrolden geçtikten sonra Macaristan'a yola çıkacak.

Malaklı köpeklerinin yakın zamana kadar bilinmediğini ve son yapılan tanıtım ve gösterilerle tüm dünyaya adını duyurduklarını belirten Aksaray Malaklı Irkları Geliştirme Derneği Başkanı Muammer Tıpırdamaz, "Bu köpekler yakın zamana kadar bilinmiyordu. Aksaray malaklısı olarak bunu dünyaya duyurduk, derneğimizi kurduk, federasyona bağlandık. Federasyonda Uluslararası FCI'ye bağlı. Yani Uluslararası Köpek Irkları Konfederasyonu'na bağlı. Malaklı köpeğimiz Macaristan'da yapılacak güzellik yarışmasına gösteri amaçlı gidecek. Geçtiğimiz yıl Macaristan'a malaklı köpeklerimizin afişlerini yollamıştık" dedi.

Macaristan'da yapılacak Köpek Güzellik Yarışması'na 88 ülkeden 25 binin üzerinde köpeğin katılacağını belirten Muammer Tıpırdamaz, "Bugün burada malaklı köpeğimizin kanı alındı. 1 ay önce de kuduz aşısı vurulmuştu. Şimdi kan tahlilleri için Ankara'ya gidecek. Ankara'da kuduz titresi yapılacak. Daha sonra da yarışma için Macaristan'a yola çıkacak" diye konuştu.

Macaristan'a gidecek köpeğin sahibi İsmail Dağdaş ise, köpeğin 2 yaşında olduğunu belirterek, birkaç yıl sonra daha da gelişeceğini ve büyüyeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber