Ruhsatsız yurtlar kapatılıyor

Adapazarı Belediyesi öğrenci yurtlarını kapatmaya başladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mart 2013 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ruhsatsız yurtlar kapatılıyor

Adapazarı'nda belediye ile ögrenci yurdu işletmecileri arasında 6 ay kadar önce başlayan 'İşyeri açma ruhsatı' anlaşmazlığında çözüm olmayınca, Adapazarı Belediyesi öğrenci yurtlarını kapatmaya başladı.

Sabah saatlerinde 126 kız öğrencinin kaldığı kız yurduna bir otobüs dolusu çevik kuvvet polisi ile gelen belediye yetkilileri ile öğrenci yurdu sorumluları "Konu mahkemede, kapatamassınız" diye tartıştı.

Adapazarı Belediyesi sorumluluk alanında yaklaşık 10 bin öğrencinin kaldığı 149 kız ve erkek öğrenci yurdunun bulunduğu öğrenci yurtlarının işyeri ruhsatı almaları zorunluluğu olduğunu duyurdu. Ögrenci yurdu sahipleri ise, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel kuruluşlar olduklarını hatırlatarak, işyeri ruhsatı almalarının gerekmediğini bildirdi. Adapazarı Belediyesi yurt sahiplerine 1 Mart tarihine kadar süre tanıdıktan sonra kentte bulunan öğrenci yurtlarını kapatma kararı aldı.

Bugün ilk olarak şehir merkezinde bulunan 126 öğrencinin kaldığı Aykar Kız Ögrenci Yurdu'na bir otobüsteki çevik kuvvet polisiyle gelen belediye yetkilileri yurdu kapatacaklarını söyleyerek öğrencileri başalttırdı. Yurt sahibi Hüseyin Yıldızhan ise, ellerinde 1 Mart tarihli, Sakarya İdare Mahkemesi'nde alınan yürütmeyi durdurma kararı olduğunu söyleyerek kapatma kararına karşı çıktı. Yıkım mahkeme kararlarının incelenmesi için öğleden sonraya bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber