Babacan: Esnek çalışma için adım atmalıyız

Başbakan Yardımcısı Babacan, ''İşsizliğin ileri ki dönemde düşmesinde, büyümenin yanında işgücü piyasasını önleyen, esnek çalışma modellerini yaygınlaştıran adımlar atmamız lazım'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babacan: Esnek çalışma için adım atmalıyız

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TGRT Haber'de yayımlanan ''Ankara Gündemi'' programında soruları yanıtladı.

Türkiye'de iş gücüne katılım oranının, işsizlik oranını çok etkilediğini belirten Babacan, iş gücüne katılı oranın özellikle kadınlarda çok hızlı arttığını söyledi.

Babacan, 2014 ve 2015 yıllarında da işsizlik oranın kademe kademe aşağıya ineceğini düşündüklerini belirterek, ''İşsizliğin ileri ki dönemde düşmesinde, büyümenin yanında işgücü piyasasını önleyen, esnek çalışma modellerini yaygınlaştıran adımlar atmamız da etkili olcak'' dedi.

Son 3 yılda koydukları özelleştirme hedeflerinin 10'ar milyar lira olduğunu anımsatan Babacan, şu bilgileri verdi:

''Son 3 yılda bu rakamların hep altına kaldık. Bunun için bu yıl 4 milyar lira hedefledik. Halk Bankası'nın yüzde 24'inin halka arz edilince oradan çok ciddi özeleştirme geliri elde ettik. O para geçen ay Özelleştirme İdaresi'nden Hazineye devredildi. Dolayısıyla biz yılın tamamımda hedeflediğimiz özelleştirme gelirini Halk Bankası'nın halka azından elde ettik. Bundan sonra ne kadar para gelirse bonus olacak.''

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin ekonomik göstergeleri çok daha yüksek notları işaret ettiğini ama uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına da not artırımı için baskının yapılmasının doğru olmadığını ifade ederek, ''Şu anda bizim BDDK'nın ve SPK'nın lisans verdiği üç dört tane yerli kredi derecelendirme kuruluşu var. Bunlar küçük ölçekli çalışıyor. Biz Bankalar Birliğine, siz birlik olarak için kurun dedik. Siz kurunca itibarı yüksek olacak dedik. Bunun üzerine Bankalar Birliği çalışıyor'' dedi.

Halka bir daha ödetmememiz lazım

Otomotivde ÖTV ve iletişimdeki ÖİV'nin aşağıya çekilmesinin gündemlerinde olmadığını ifade eden Ali Babacan, yerli otomobili konusunda ciddi bir yatırımcının gelmesi ve kendilerine ''bana ne verirsin'' diye sorması halinde onunla konuşabileceklerini dile getirdi.

Bankacılık başvuruları büyük titizlikle incelediklerini ifade eden Babacan, ''Son dönemde Bank Audi'nin de aralarında olduğu iki banka, 300 milyon dolar şartını yerine getirdi. Katılım bankacılığı konusunda da talepler var. Biz ince eleyip sık dokuyoruz. Sıradan bir bankaya sıcak bakmıyoruz. 300 milyon doları getirseler bile belli şartların sağlaması lazım. Bu kadar bedel ödediğimiz alanda çok dikkati olmamız lazım. Bu halka bir daha (bedel) ödetmememiz lazım'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber