'Trafik kural ihlali tespit tutanağı' semineri düzenlendi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezi'nde ve Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli 30 polis memuru "Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı" konusunda bilgilendirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Trafik kural ihlali tespit tutanağı' semineri düzenlendi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezi'nde ve Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli 30 polis memuru "Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı" konusunda bilgilendirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen semineri, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Mustafa Serbes ve Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü 3.Sınıf Emniyet Müdürü Yaşar Dağlı tarafından verildi.

Serbes, trafik kazalarında birçok kişinin hayatını kaybetmekte, birçoğu da yaralanmakta veya sakat kaldığını belirterek;

"Sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla, trafik ekiplerinin yanında sokakta görev yapan diğer polis ekiplerinden faydalanılması gerekli görülmektedir. Ayrıca resmi bir polis aracının önünde trafik kural ihlali yapan bir sürücüye müdahale edilmemesi, olayı gören diğer vatandaşlar nezdinde kolluk gücünün etkinliğini ve saygınlığını önemli ölçüde etkilemektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar, trafik kurallarına uyan kişilerin, diğer yasalara da uyma oranının yüksek olduğunu ortaya koymaktadır. Dolayısıyla trafik kurallarına uyma alışkınlığı kazanmış bir toplumda, asayiş ve diğer suçlarda da azalma meydana geleceği değerlendirilmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber