Mevzuat, halkı camisiz bıraktı

Mevzuat, Kütahya'nın Simav ilçesine 35 kilometre mesafedeki Ortaca köyünde yaşayan vatandaşları camisiz bıraktı.1968 yılı yapımı camii 19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremde duvarlarında oluşan çatlak ve patlaklar yüzünden ibadete kapatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mevzuat, halkı camisiz bıraktı

1968 yılı yapımı camii 19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremde duvarlarında oluşan çatlak ve patlaklar yüzünden ibadete kapatıldı. Bu esnada Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü de boş durmadı. Ahşap el işlemeli tavanından dolayı köyün tek camisini tarihi eser olarak tescilledi. Caminin güçlendirilmesi veya yeniden yapımı için çalışma başlatan köy halkı tarihi eserle karşılaşınca eli kolu bağlandı. Mevzuat Ortaca halkını camisiz bıraktı.

Çaresiz kalan köy halkı ibadetlerini iki yıla yakın bir süreçtir köy odasının zemin katındaki daracık mutfak bölümünde kılıyor.

Kütahya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünden 45 yıllık caminin tarihi eser vasfından çıkarılması yönünde anlayış beklediklerini ifade eden Muhtar Orhan Duman, "Orman içi vasfındaki köyümüzde alan darlığı yüzünden cami yapımınauygun başka bir yer bulamıyoruz. Camimizin bulunduğu mevcut alanda da tarihi eser olduğu için hiçbir işlem yapamadığımızdan elimiz kolumuz bağlandı. Mevzuat hazretleri bizi camisiz bıraktı. Yetkililerden 45 yıllık camimizin tarihi eser vasfından çıkarılması yönünde anlayış bekliyoruz. Yoksa bölgenin en fazla cemaatine sahip köy halkımız camisiz kalacak. İbadetlerini cami atmosferinde yapma hazzından yoksun bir şekilde yerine getirmek zorunda kalmaya devam edecekler" dedi.

Camilerini geri isteyen köy halkı da soruna bir çözüm bulunması yönünde hem fikir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber