Köylüler yolu açtı, milletvekili geçti

Köylülerin yaptığı çalışma ise adeta küçük bir şantiyeyi andıran görüntü oluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylüler yolu açtı, milletvekili geçti

Mersin'in Silifke ilçesinde Demircili-Mara-Kırobası karayolunda yapılan yol genişletme çalışmalarından dolayı kapanan mevcut yolun yerine yaklaşık 50 yıl önce kullandıkları stabilize yolu imece usulüyle yaptıkları çalışmayla yeniden hizmete açıyor. Köylülerin yaptığı çalışma ise adeta küçük bir şantiyeyi andıran görüntü oluşturdu.

Silifke'de ilçe merkezine 3 kilometre mesafede bulunan Demircili köyü sakinleri, başlatılan yol genişletme çalışmalarından dolayı kullandıkları yolun kapanması nedeniyle başka bir güzergahtan gidiş gelişte 70 kilometre mesafeyi kat etmek zorunda kaldılar. Mesafenin uzak, zaman kaybının çok olması nedeniyle köylüler 50 yıl önce kullandıkları eski patika yolu kürek, kazma ile çalışıp, yine kendilerine ait traktörlerle getirdikleri toprağı dökerek araçların rahatça kullanımına açılması için çalışma başlattılar.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, ilçe merkeziyle Demircili köyü arasında ulaşımı sağlayacak yaklaşık 3 kilometrelik köylülerin açtığı eski tarihi yolu AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Köroğlu, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan ve Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı ile birlikte inceleyip köylülerle görüştü.

Milletvekili Bozkurt, yolda yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Silifke-Mara yolu dar, uçurum olan tehlikeli bir yoldu. En kısa sürede yapılması için ihale ettik ve bir buçuk ayda tamamlanacak. Köylülerimizin ilçe merkezine gelip gidebilmesi için yeni güzergah verilmiş. Gidiş geliş 70 kilometrelik bir mesafe. Yol uzun olunca köylülerimiz bu tarihi yolu tahrip etmeden açıyorlar. Böylelikle gerek okula giden çocuklar gerekse vatandaşlar ilçe merkezine kısa sürede gidebilecek. Ayrıca bu yol yaklaşık 50 yıl önce kullanılan tarihi bir yoldu. Köylülerimiz yeni yol açılıncaya kadar bu tarihi yolu kullanacaklar” dedi.

Adeta küçük bir şantiyeyi andıran görüntüler oluşturan köylüler ise, “Silifke-Kırobası (Mara) karayolu güzergahında bulunan köyümüz, yol genişletme çalışmalarından dolayı yolu kullanamaz oldu. Bize Silifke'ye ulaşabilmemiz için Meydan, Karadedeli, Atayurt ve Silifke güzergahını kullanmamızı söylediler. Bu yoldan Silifke'ye gidiş gelişimiz 70 km mesafe yapıyor. Yolun uzamasından dolayı servisler öğrencilerimizi taşımazken, Silifke'de çalışan tarım, sanayi, esnaf ve inşaat işçileri gidemez duruma geldi. Bizde en kısa yoldan Silifke'ye ulaşabilmek için eski tarihi bu yolu kendi imkanlarımızla açmaya karar verdik” dediler.

Öte yandan, köylülerin yaptığı imece usulü tarihi eski yolu açma çalışma ise son aşamaya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber