Jeotermalli ısınma vatandaşı sevindirdi, yorgancıları üzdü

Kütahya'nın Simav ilçesinde jeotermal enerji ile ısınmanın yaygınlaşması ilçede bir zamanların en gözde meslekleri arasında yer alan yorgancılığı bitirme noktasına getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jeotermalli ısınma vatandaşı sevindirdi, yorgancıları üzdü

Belediyenin 2014'de ilçe merkezinde sayıları 16 bini bulan konutların tamamını ısıtarak Guinnes rekorlar Kitabına girmek için başlattığı jeotermal atak geçimini yorgan dikerek kazanan esnafları sıkıntıya düşürdü.

Kış aylarında hava sıcaklığının geceleri eksi 13-15 dereceye kadar düştüğü günlerin jeotermalli ısınma sayesinde geride kaldığı Simav'da vatandaşlar artık yataklarındaki yorganları kaldırıp gardırobun bir köşesine attı. Simavlılar şimdi hiç dert etmedikleri soğuk kış gecelerini üzerlerine bir pike örterek geçiriyor.

Hal böyle olunca ilçede bir zamanların en gözde mesleklerinden sayılan yorgancılık ta yavaş yavaş tarih olmaya başladı. Yorgancılar şehir merkezinde yaşayan vatandaşlar yerine artık köylerde yaşayan vatandaşlar için yorgan dikmeye başladı.

Simavlı 30 yıllık yorgancı Yusuf Doğru (52) jeotermallin yagınlaşmasıyla ilçe merkezinde artık kimsenin yorgan diktirmek için işyerlerine gelmediğini söyledi. Yorgancılığın bitmek üzere olduğunu dile getiren Doğru, bu yüzden yanlarında çalıştıracak çırak bile bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.

25 yıllık yorgan ustası Sinan Aksoy diktikleri yorganların raflarda uzun süredir müşteri beklediğini bildirdi.

Ev hanımı Şerife Dilsiz jeotermalin yaygınlaşmasıyla yorgan örtünmeyi unuttuklarını soğuk kış gecelerinde üzerlerine örttükleri ince bir pikenin bile fazla geldiğini söyledi.

Ev hanımı Gülşen Dilsiz, "Yorganlarımızı kaldırıp gardırobun bir kenarına attık. Onlara ihtiyacımız kalmadı. Jeotermalin sıcaklığı bize yetiyor" dedi.

Ev hanımı Melek Çaylak, "Jeotermal gelmeden önce kat kat örttğümüz yorganları artık bir kenara attık. Yüzüne bile bakan olmuyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber