Bakan Başesgioğlu'ndan emeklilere müjde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2005 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, emekli maaşının düşeceği veya emeklilik yaşının uzayacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Emekliliği hak etme koşullarında hiç bir değişiklik yapmıyoruz. Vatandaşlarımız paniğe kapılmasın" dedi.

Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan Sosyal Güvenlik Konseyi toplantısına katıldı. SSK Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Başesgioğlu, 3 yıldır sosyal güvenlik sistemini yeniden düzenlemek için gayret gösterdiklerini belirterek, sosyal tarafların bu sürece katılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydetti. Sosyal taraflardan bu süreçte önemli önerilerin geldiğini anlatan Başesgioğlu, Türkiye'de sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi kurmak istediklerini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Konseyi'nin sosyal tarafların temsil edildiği en geniş platform olduğunu vurgulayan Başesgioğlu, toplantıda sosyal tarafların görüşlerini değerlendireceklerini, önerilerini ele alacaklarını söyledi. Türkiye'nin gerçeklerine uygun, sürdürülebilir ve kazanılmış hakları koruyan bir sosyal güvenlik sistemi oluşturmak istediklerini anlatan Başesgioğlu, "Sosyal taraflarla bu tür toplantılar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. AB uyum sürecinde sosyal taraflarla belirli yasaları hazırlamak ve bunları katılımcı anlayışla hayata geçirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başesgioğlu, açıklaması sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Sosyal Güvenlik Reformu ile birlikte emekli maaşlarının düşeceği ve emeklilik yaşının uzayacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Başesgioğlu, şunları söyledi:

"Herkesten ricam, sosyal güvenlik konusunda beyanda bulunurken dikkatli olsunlar, spekülasyonlara mahal verecek açıklamalar yapmasınlar. Açık ve net söylüyorum, bugün itibariyle emekliliği hak eden vatandaşlarımızın maaşının düşmesi veya emeklilik süresinin uzaması söz konusu değil. Bugünkü sistemde hangi avantaja sahipse kazanılmış hakları elinden alınmayacak. emekliliği hak etme koşullarında hiç bir değişiklik yapmıyoruz. 2035 yılından sonra emeklilik yaşı ihtiyaca göre kademeli olarak artacak. Vatandaşlarımız paniğe kapılarak kendi emeklilik sistemlerini bozmasınlar. Bakanlığımın bütün birimleri vatandaşlara açıktır, gelip bilgi alsınlar. Sosyal Güvenlik Reformu Yasası bu yıl çıksa bile 2007 yılında yürürlüğe girecek."

Başesgioğlu, tasarıları 2006 yılı başında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber