OMÜ Dekanları Komisyon'a konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma iddialarını araştıran komisyon, üniversitenin eğitim bilimleri ve ilahiyat fakültelerinin dekanları ile eski tıp fakültesi dekanını dinledi.

19 Mayıs Üniversitesi'nde Keyfi Yönetim, Kamu Kaynaklarının Amaç Dışı Kullanımı ve Kadrolaşma İddialarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu, Başkan Cemal Yılmaz Demir başkanlığında toplandı.

Komisyon, 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Dindar ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt ile eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Tanyeri'yi dinledi.

Alınan bilgiye göre, dekanlar, fakültelerinin bilimsel ve diğer alanlarda yaptığı çalışmaları anlattı. Dekanlar, yasa ve yönetmeliklere uygun, ancak keyfi olarak, başta
araştırma görevlisi olmak üzere bazı atamalar yaptıkları yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, atamaların, atanan kişilerin bilgisine ve göreve uygunluk kriterlerine göre yapıldığını belirtti.

Prof. Dr. Dindar, Başkan Demir'in sorusu üzerine, ''Gürcü olduğunu'' söyledi. Türkiye-Gürcistan arasındaki bir dostluk grubunun başkanı olduğunu ifade eden Dindar, Türkiye ile Gürcistan'ın ikili ilişkilerinin geliştirilmesi için çaba gösterdiğini söyledi. Dindar, Türkiye'de Gürcü Üniversitesi kurulmasını istediğini ve bunun için altyapı çalışmaları yaptığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber