Polis tarafından darp edildiği iddiasına valilik tarafından soruşturma

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde öğrenciler arasındaki kavgaya müdahale eden polis ekiplerini görüntülemeye çalışan bir kişinin polis tarafından darp edildiği iddiası üzerine valilik, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis tarafından darp edildiği iddiasına valilik tarafından soruşturma

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde öğrenciler arasındaki kavgaya müdahale eden polis ekiplerini görüntülemeye çalışan bir kişinin polis tarafından darp edildiği iddiası üzerine valilik, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlattı.

Önceki akşam Bismil'in Kooperatif mezrasındaki bir öğrenci yurdunda veli toplantısı yapılırken, dışarıda öğrenciler arasında yaşanan kavgaya polis ekipleri müdahale etmişti. Polisin müdahalesini cep telefonu ile görüntülemeye çalışan Mesut E. ile polisler arasında arbede yaşanmıştı. Mesut E.'nin yakınlarının araya girmesi ile olay büyürken, iddiaya göre darp edilen Mesut E. kaldırıldığı Bismil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Polislerden şikayetçi olan Mesut E.'nin ağabeyi Şükrü E., polislerin kardeşinin sırtına ve yüzüne ayakkabıyla bastığını iddia etti. İddialar ve ailenin şikayeti üzerine Diyarbakır Valiliği olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

Vali Mustafa Toprak, kavgaya müdahale için giden ekiplerle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandığını, hem polislerin hem de vatandaşların karşılıklı iddiasının bulunduğunu, bunun üzerine kimsenin aklında soru işareti kalmaması açısından adli ve idari soruşturma başlattıklarını, soruşturmanın tamamlanmasının ardından gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber