2 milyonluk hırsızı MOBESE yakaladı

Soygunu planlayıp, sahte adli sicil kaydıyla özel bir para nakil şirketine giren ve iki bankaya ait 2 milyon lirayı çalan hırsız ve suç ortağı, MOBESE’den kaçamadı. Şüpheliler, paranın büyük kısmıyla yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 milyonluk hırsızı MOBESE yakaladı

KONYA'da içinde iki bankaya ait yaklaşık 2 milyon liranın bulunduğu para nakil aracıyla izini kaybettiren şoför Mehmet D. (27) ve soygunu birlikte planladığı arkadaşı yakalandı.

Polis, özel bir şirkete ait para nakil aracının terk edildiği bölgedeki 50 güvenlik ve MOBESE kamera kayıtlarını inceledi. Ayrıca 75 kişinin ifadesine başvuruldu. Mehmet D.'nin, para nakil aracını terk ettiği yerde, kendisi gibi poliste suç kaydı bulunan Hasan C. ile buluştuğu belirlendi. Şifreli kasaları açan Mehmet D. ve Hasan C.'nin paraları alıp kiraladıkları otomobille uzaklaştıkları saptandı. Hasan C.'nin Mersin'de akrabaları olduğunu belirleyen polis, Konya- Mersin güzergâhındaki MOBESE kayıtlarını da tek tek inceledi. Şüphelilerin saat 07.00'de kiraladıkları ikinci otomobille Mersin'e gitmek üzere yola çıktıkları belirlendi. Mehmet D. ve Hasan C., dün saat 01.00'de Mersin'deki akrabalarının evinde yakalandı.


*Bankadan çaldıkları 2 milyon lira ile yakalandılar


ÖNCE PLAN SONRA İŞ

Mehmet D. ifadesinde, Hasan C. ile önce plan yaptıklarını, sonra şoför olarak para nakil şirketine girdiğini anlattı. Mehmet D., Karaman'dan para getirirken de, araçta bulunan güvenlik görevlisi Fırat B.'ye, “Şirketten aradılar. Selçuklu ilçesindeki bir alışveriş merkezinin yanına gitmemiz gerekiyor” diyerek kandırıp araçla alışveriş merkezinin önüne gittiklerini de söyledi. Mehmet D.'nin olay günü yiyecek bir şeyler alması için araçtan indirdiği para nakil şirketinin güvenlik görevlisi Fırat B.'de çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber