Eşini küçük yaşta kaçıran kocaya bu kez ceza verilmedi

EŞLERİNİ küçük yaştayken kaçırıp evlenen, çocuk sahibi olan ve aldıkları cezalar yüzünden cezaevine giren kocaları sevindirecek haber Yargıtay'dan geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşini küçük yaşta kaçıran kocaya bu kez ceza verilmedi

6 yıl önce 15 yaşında olan Refika İyigün'ü (21) kaçıran, daha sonra nikah kıyan ve üniversite eğitimini yarım bırakan Burhan Erhan'a (25) verilen 8 yıl 4 ay hapis cezasını Yargıtay bozdu. Tekrar görülen davada, mahkeme heyeti Refika Erhan'ın fiziki görünüşünün yaşından büyük olduğunu, bu nedenle sanığın suçu bilerek işlemediğini belirtip, ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Filmlere konu olacak kaçırma olayı 2007 yılında yaşandı. Olayın olduğu tarihte Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Burhan Erhan, kendisi gibi göçmen olan mahalle komşusu lise öğrencisi Refika İyigün'e aşık oldu. Yaklaşık bir yıl arkadaşlık yapan gençler evlenmek istedi. Aileleri ise karşı geldi. İddiaya göre bunun üzerine Refika İyigün, çok sevdiği Burhan Erhan'ı bir tatil beldesine kaçırdı. Yaklaşık bir ay burada kalan gençler, birlikte oldu. İki sevgili, kızın ailesinin şikayeti üzerine yakalandı. Savcılığa çıkartılan Burhan Erhan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Genç kızın ailesi daha sonra şikayetinden vazgeçti. İki aile anlaşıp gençlere düğün yaptı. Gelinlik giyen Refika, reşit olunca da Burhan Erhan ile resmi nikah kıyıp, oğlu Baran Erhan'ı dünyaya getirdi

SAVCI DAVA AÇTI

Ancak Burhan Erhan hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle Karşıyaka 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 2008 yılında yapılan son duruşmada, Refika Erhan "Burhan'ı ben kendim kaçırdım" demesine rağmen mahkeme heyeti Burhan Erhan'ı 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Burhan Erhan'ın avukatı Ayşe Ayaz, temyiz için Yargıtay'a başvurdu.

YARGITAY BOZDU

temyiz istemini değerlendiren Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği ceza kararını bozdu. Yargıtay bozma gerekçesi olarak, Refika Erhan'ın hastaneden alınan yaşıyla ilgili raporda kemik yaşının 18 olarak belirtilmesine rağmen bunun gözardı edildiğine dikkat çekti.

'MUTLU YUVAMIZ BOZULMASIN'

Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Karşıyaka 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Burhan Erhan, eşi Refika Erhan ile avukatları Ayşe Ayaz katıldı. Burhan Erhan, "Eşim ve çocuğumla birlikte mutlu bir yaşam sürdürüyoruz. Kendisi bana yaşının büyük olduğunu söyledi. Onu ben kaçırmadım, o beni kaçırdı. Bu mutluluk bozulmasın" dedi.

'EŞİMİ BEN KAÇIRDIM'

Refika Erhan da eşiyle evli olduğunu söyledi, "Beş yaşında oğlumuz var. Ben Burhan ile biraraya geldiğimizde yaşımın büyük olduğunu söylemiştim, aslında kaçma fikri benimdi. Ben onu kaçırdım" diye ifade verdi

'YAŞINDAN BÜYÜK GÖSTERİYOR'

Cumhuriyet Savcısı, Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını, sanık ile mağdurenin fiziki yapılarının zapta geçirilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Hakim Mehmet Özcan, Cumhuriyet Savcısı Güven Gök'ün talepleri doğrultusunda, heyet olarak yaptıkları incelemede, mağdurenin genel görünümü itibariyle oldukça gelişkin, gelişimini tamamlamış, boylu poslu, iri görünümlü bir kadın olduğunu zapta geçirdi.

Cumhuriyet Savcısı Güven Gök, mütalasında sanığa ceza verilmemesini istedi. Mahkeme Başkanı Hakim Mehmet Özcan, Yargıtay 14'üncü Ceza Daresi'nin bozma kararı doğrultusunda ve savcının talebine göre, sanık Burhan Erhan'a ceza verilmemesine karar verdi.

BİRBİRLERİNE SARILDILAR

Karak sonrası Burhan Erhan ve Refika Erhan birbirine sarılıp gözyaşı döktü. Burhan Erhan, "Avukatım Ayşe Ayaz, hep yanımızda oldu. Onun çabası sonucu ceza almaktan kurtuldum. Mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararında belirtiği gibi, eşimin olay tarihinde yaşının 18 olarak değerlendirilmemesini dikkate aldı. Biz birbirimizi seviyor, mutlu bir yaşam sürdürüyoruz" dedi.

Avukat Ayşe Ayaz da, "Mahkemeden daha önce de hastaneden gelen kemik yaşı raporunun dikkate alınması yönünde talepte bulundum. Bu ilk başta değerlendirilmeyip, müvekkilime ceza verildi. Yargıtay, talebimi haklı bulup kararı bozdu. Mahkeme, hakkaniyetli bir karar verdi" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber