Üniversiteli işçiler kadro istiyor

İstanbul Üniversiteli İşçiler İl Temsilcisi Musa Kocakiren, tüm kamu kurumlarında üniversite mezunu daimi işçilerin statü değişikliği ile memur kadrosuna geçirilmesini istediklerini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteli işçiler kadro istiyor

Kocakiren, üniversiteli işçilerin tüm kamu kurum ve kuruluşlarda tekniker, işletmeci, iktisatçı, kamu yönetimi, maliyeci, biyolog, mühendis, mimar, şehir plancısı, sağlık personeli" gibi 4857 sayılı iş kanununa göre kadrolu çalıştığını bildirdi.

"Tüm kamu kurumlarında üniversite mezunu daimi işçilerin statü değişikliği ile memur kadrosuna geçirilmesini istiyoruz" diyen Kocakiren, maddi ve manevi kayıplarının olduğunu söyledi.

Memur kadrosu olan arkadaşlarıyla eğitim seviyelerinin ve yaptıkları işin aynı olduğunu dile getiren Kocakiren, şunları kaydetti:

"Onlardan farklı statülerde değerlendirilmek bizleri çok üzüyor. Kendimizi geliştirmek adına eğitim seminerlerine gönderilmiyoruz. Evli olanlar eşlerinin yanına tayin isteyemiyor, kurumlar arası geçiş yapamıyor. Çalıştığımız kurumun görevde yükseltme sınavlarına katılamıyoruz. Diploma meslek unvanlarımızı kullanamıyor, vasıfsız işçi olarak tabir ediliyoruz. Daha verimli alanlarda çalıştırılabilecek iken pasifize ediliyoruz. Bunların tek nedeni işçi olmamız."

Memur sendikalarından da destek aldıklarını belirten Kocakiren, yıllardır hükümet yetkililerine 4/B - 4/C ve 5393'lerle hiç bağlantılarının olmadığını anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Statü değişikliği istediklerini dile getiren Kocakiren, Başbakandan eşit işe eşit hak çerçevesinde memurluk statüsü değişikliği talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber