Manisa'da jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Manisa İl Jandarma Komutanlığı, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilköy'deki Şehit Gürkan Gökçek İlkokulu'nda öğrencilere yönelik etkinlik düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Etkinlikte ilk olarak İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki bomba bulma köpeği Horon ile narkotik köpeği Ekin eğitmenleri ile birlikte bir gösteri düzenledi. Öğrencilerden büyük alkış alan gösteride narkotik köpeği Ekin aracın içerisine saklanmış uyuşturucu maddeyi buldu. Köpeklerin minik gösterisinden sonra okul bahçesinde jandarma ekipleri açtıkları standlar ile öğrencilere kendilerini tanıttı. Etkinlikte öğrencilere balon, tişört, şapka ve jandarmayı tanıtıcı boyama kitabı dağıtıldı.

HEM EĞİTİM, HEM MORAL

Okul müdürü Alime Melen, 6 Mayıs tarihinde okullarında 4. sınıfta okuyan 10 yaşındaki Emirhan Yeşilkaya'nın boğularak hayatını kaybetmesi okulda büyük üzüntüye sebep olduğunu belirtti. Okul Müdürü Melen, "Öğrencimizin boğularak hayatını kaybetmesi bizi derinden üzdü. Üzüntünün arkasından jandarmamızın böyle bir etkinlik düzenlemesi öğrencilerimiz için moral oldu. Üzüntülerini bir saat olsa bile unuttular" dedi.

İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Mesut Kandemir, etkinlikte esas amaçlarının özellikle kırsal alanlardaki okullarda öğrencilere jandarmayı sevdirmek tanıtmak olduğunu belirterek, "Bu etkinliklerle kırsal alanlardaki okullarda öğrenim gören öğrencilerimiz jandarmayı daha yakından tanıyor. Olumsuz bir olayla karşılaştıklarını da ilk kime haber vereceklerini öğreniyorlar. Önümüzdeki günlerde çeşitli köylerimizdeki okullarda etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber