Diyanet, kurban için 19 bin kişiye görev verdi

Haber Giriş : 09 Ocak 2006 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet'ten kurban hizmetleri... İşte kesim ücretleri...

Kurban Bayramı'nda, kurban kesimi için 4 bin 644 kesim yerine ve 7 bin 201 kesim elemanına izin verildi. Vatandaşlar, kesim tesislerinden yararlanmak için 5 YTL ile 120 YTL, kesim elemanı için ise 5 YTL ile 130 YTL arasında ücret ödeyecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşlara yardımcı olmak için il ve ilçe müftülüklerince bazı önlemler alındığı bildirildi.
Açıklamada, kurban hizmetleri komisyonları tarafından, kurban kesimi için toplam 4 bin 644 yere izin verildiği ve bu yerlerde 7 bin 201 kesim elemanı, 2 bin 651 yönetici, 4 bin 791 din görevlisi, bin 450 veteriner hekim, 3 bin 567 yardımcı personel, bin 426 şoför ve 3 bin 355 diğer personel olmak üzere toplam 19 bin 660 kişi görevlendirildiği belirtildi.
Komisyonların, 121 bin 250 kişiye kendi mülkünde kurban kesmek için izin verdiği ifade edilen açıklamada, bu yıl 483 yerde de vekaletle kurban kesimi yapılacağı kaydedildi.
Açıklamada, vatandaşların kurban kesim tesislerinden yararlanmak için 5 YTL ile 120 YTL, tesislerden ve görevli kesim elemanından yararlanmak için de 5 YTL ile 130 YTL arasında para ödeyecekleri, kurban etlerini evlerine veya istedikleri yere götürmek isteyenlerin de 5 YTL ile 10 YTL arasında bir taşıma ücreti verecekleri bildirildi.
Bu yıl komisyonlar tarafından kesim elamanı yetiştirme ve geliştirmeye yönelik açılan 754 kursta, 9 bin 111 kişiye belge verildi.

DİYANET İŞLERİ'NİN ÇALIŞMALARI
Diyanet İşleri Başkanlığı da Kurban Bayramı'nda ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyenlerin, kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesmelerine veya kestirmelerine yardımcı olmak ve kurban kesilecek yerleri belirlemek için il ve ilçe müftülüklerince bazı önlemler aldı.
Başkanlık, vatandaşların ve görevli personelin bilgilendirilmesi için ''Kurban Rehberi'' hazırlatarak, kesim yapacak kuruluşlara dağıttı ve kurban hizmetleri kapsamındaki çalışmalar ile dikkat edilecek hususları, vaaz, hutbe, mahalli TV-radyo, belediye anonsları, ilan ve basın yoluyla halka duyurdu.
Duyurularda, kurban kesiminin bayramın ilk üç günü yapılacağı bildirilirken, halkın vekaletle kurban kesimine katılması da teşvik edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı duyurularında, ayrıca kurban kesim yerlerinde yaşanan sıkıntıların da önüne geçmek için kesim için önceden randevu alınması, kurban satış ve kesim yerlerine giderken trafik kurallarına azami ölçüde riayet edilerek sıkışıklığın önlenmesi, kurban kesim yerinde beşeri ilişkilere özen gösterilerek, karşılıklı sevgi-saygı ve anlayışın tesis edilmelisi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber