Eskişehir'de engelliler haftası

Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle 'Engellilere Mesleki ve Toplumsal Yaşamda Getirilen Ergoterapi Çözümleri' konulu panel düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2013 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de engelliler haftası

Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle 'Engellilere Mesleki ve Toplumsal Yaşamda Getirilen Ergoterapi Çözümleri' konulu panel düzenledi.

Tepebaşı Belediyesi Tunalı Belde Evi'ndeki panele, konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hülya Kayıhan, Prof. Dr. Mine Uyanık, ve Dr. Onur Altuntaş katıldı.

Şube Başkanı Abdulbaki Tekin panelin açılışında yaptığı konuşmada, engellilerin sorunlarını daha yakından izlemek ve sorunlarını yetkililere iletmek amacıyla Harun Uluçınar başkanlığında Türkiye'de ilk defa Eskişehir Sağlık-Sen Engelliler Komisyonu'nu kurduklarını söyledi. Tekin, "Bir insanın engelli olmasının; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olması için bir engel teşkil etmediğinin, sıkıntı ve zorlukların elbette olabileceği ve ancak her şeye rağmen yaşama sevincinin hiçbir şekilde kaybedilmemesi gerekmektedir" dedi.

Engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmalarının yeterli olmadığını aktaran Tekin, "Asıl önemli olanın engellilerin eğitim ve sağlık imkanlarının hazırlanması suretiyle kendi toplumlarıyla kaynaştırılması ve nihayet istihdam şartları yaratılarak ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanması gerekmektedir. Toplumsal duyarlılığı geliştirmenin yasalarla mümkün olmadığı bilinmelidir. Devletin yasa çıkartmanın ötesine de geçerek, engellilerin sosyal hayata katılımını en kolay biçimde sağlayacak tedbirleri alması ve denetim altında tutması gerekmektedir. Engellilerimizin kamuda istihdam edilmesi sağlanmalı, kamu başta olmak üzere özel sektörde de iş hayatının içinde yer almasının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik düzenlemeler acilen yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşmacılar, 'Engellilere Mesleki ve Toplumsal Yaşamda Getirilen Ergoterapi Çözümleri' konulu paneli verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber