Tarım Gönüllüleri Projesi için müracaat eden mühendislerin seçimi 64 ilde tamamlandı.

Haber Giriş : 15 Aralık 2003 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Gönüllüleri Projesi için müracaat eden mühendislerin seçimi 64 ilde tamamlandı.

Kirsal kesimlerde kalkinma hamlesiyle Sivas-Erzincan Kirsal Kalkinma Projesi de yakinda baslayacak. Tarim Bakanligi, norm kadro uygulamasini da tamamladi.

Hükümetin tarim alaninda baslattigi hamleler devam ediyor. Tarim Gönüllüleri Projesi için müracaat eden mühendislerin seçimi 64 ilde tamamlandi. Tarim Bakanligi, yakin zamanda kirsal kesimlerde de kalkinma hamlesi baslatacak. Sivas-Erzincan Kirsal Kalkinma Projesi 2004'te baslayacak. Bakanlik, norm kadro uygulamasini da tamamladi.

Tarim sektöründe, radikal projeler sonuç vermeye basladi. Bakanligin, merkez ve tasra teskilatinda baslattigi norm kadro uygulamasi bitti. Ankara'daki atil kadrolari tasra teskilatlarina yönlendiren Tarim Bakani Sami Güçlü, Meclis Genel Kurulu'na bilgi verirken Kirsal Kalkinma Projeleri hakkinda da açiklamalarda bulundu.

Bakan Güçlü, "Halen, Tarim Gönüllüleri Projesi diye ifade ettigimiz projemiz kapsaminda su anda, 81 ilde, müracaat eden mühendislerimizin seçimi yapilmaktadir. 64 ilde bu islem tamamlanmistir, geri kalan illerimizde de birkaç gün içinde tamamlanacaktir. Sivas-Erzincan Kirsal Kalkinma Projesi 2004 yilinda baslayacaktir" diye konustu.

Yeni projeler yolda

Hükümetin yürüttügü çalismalar arasinda tarim söktürünün canlandirilmasinin önemli bir yer tuttugunu ifade eden Sami Güçlü, tarimsal tesvikleri sürdürdüklerini kaydetti. Bakan Güçlü, çiftçiye verilen Dogrudan Gelir Desteginin, genel tesviklerin yüzde 82'ini olusturduguna dikkat çekti. Güçlü, topraklarin tahlili, gübreleme ve organize tarim bölgeleri konusunda yeni projeler hazirladiklarini, projelerin de önümüzdeki günlerde tamamlanacagini anlatti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber