MEB; tüm binalar yangın yönetmeliğine uygun hale getirilsin

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı; 14.05.2013 tarih ve 951565 sayılı “Binalarda Tadilat Yapılması ve Donanım Eklenmesi” konulu yazıları ile aşağıdaki işlemlerin yapılmasını istedi.

Bakanlığımızca Merkezden ihale edilerek prefabrik olarak yaptırılan Muğla ili Fethiye ilçesi Karaçulha Çok Programlı Lisesinin çıkan yangında kullanılamaz hale geldiği ve savcılıkça gerekli incelemenin başlatıldığı bilinmektedir.

Eğitim öğretim hizmetindeki tüm binalarda son yapım projesinde yer almayan elektrikli cihaz ve makinelerin (klima, ısıtıcı, termosifon, radyatör, vb.) bağlanmaması gerekmektedir. Bu türden elektrikli cihaz ve makinelerin kullanılmasının zorunlu olduğu hallerde, teknik elemanlarca yapılacak incelemeden sonra düzenlenecek rapor ve hazırlanacak revizyon projesinin ilgili kurumlarca onaylanmasının ardından projesine uygun olarak gerekli tadilatlar yapılmalıdır.

Eğitim öğretim hizmetinde kullanılan tüm binaların Yangın Yönetmeliğine uygunluğu yönünden incelenerek varsa eksik kusur tespitinin yapılarak tamamlanması. Yangın Yönetmeliğine uymayanların uygun hale getirilmesi için gerekli onarım ve düzenlemenin yaptırılması ve her türlü yangın algılama ve söndürme sistemlerinin çalışır hale getirilmesi için gerekli işlemlerin ivedilikle yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber