Manisa'da 76 bakıcıya 5 günlük eğitim verilecek

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sevgi Evleri, Çocukevileri, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde görev yapan 76 bakıcıya 5 günlük eğitim verilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da 76 bakıcıya 5 günlük eğitim verilecek

Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda verilen konferans 17-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitimlerde bakım personellerine protokol ve nezaket kurulları, çocuk istismarı-ihmali, çocuk-ergen iletişimi, çocuklarda beslenme-gıda güvenliği, çocuk davranış bozuklukları, ergenlik dönemi sorunları ile bakım personelinin stersle baş etme gibi konularda eğitim verilecek. Eğitimin ilk gününe katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan yaptığı konuşmada, "Eğitimdeki amacımız çocuklarımızı emanet ettiğimiz personelimizin bilgilerini gözden geçirmelerini sağlamak, bilgilerini pekiştirmek, bakım personelinin empati ile görev yapmasını sağlamaktır. Bakım personelimizin esas görevi özgüveni olan, geleceğe güvenle bakan, topluma yararlı bireylerin yetiştirmesini sağlamaktır" dedi.

Özellikle Sevgi Evleri, Çocukevleri, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde görev bakan bakıcıların çocuklara şiddet uygulaması gibi durumların geçmişte kamuoyuna yansıdığına dikkat çeken Konan, "Artık despot bakıcı dönemi çok geride kaldı" şeklinde konuştu.

Konan açıklamasının ardından eğitime katılan bakım personeline 'Protokol ve Nezaket Kuralları' konusunda bilgiler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber