Erzurum'da hırsızlık çetesine yönelik operasyon

Erzurum'da çeşitli iş yerleriyle evlerden hırsızlık yaptıkları belirlenen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'da hırsızlık çetesine yönelik operasyon

Erzurum'da çeşitli iş yerleriyle evlerden hırsızlık yaptıkları belirlenen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ev ve İşyeri Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde çeşitli ev ve iş yerlerinden çok sayıda hırsızlık olayının meydana gelmesi üzerine zanlıların yakalanması için soruşturma başlattı.

Yaklaşık 45 gün süren teknik ve fiziki takibin ardından kentteki birçok hırsızlık olayına karıştıkları iddiasıyla bir çeteyi tespit eden ekipler, şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Yusuf D, Fırat K, Fazıl D, Raci K, Emre Ö, Yalçın Y, Mehmet Z, Cem A. ve Emre A. gözaltına aldı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, kaynak makinesi, matkap, demir kesme spirali, kompresör, elektrik kablosu, bisiklet, mermer kesme spirali ve çok siyada inşaat malzemesi ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan Yusuf D'nin Hatay'da askerliğini yaparken firar ettiği, diğer zanlı Mehmet Z'nin de hurdacılık yaptığı ve çete üyelerinin getirdiği malları satın aldığı tespit edildi.

Zanlıların sorgularında, kent merkezi ve sanayi sitesinde meydana gelen 7 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber