Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İtalya'ya gitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2006 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İtalya Eğitim, Üniversite ve Araştırma Bakanı Letizia Moratti'nin davetlisi olarak Yükseköğretim ve Araştırma Alanında Avrupa-Akdeniz İşbirliği Toplantısı'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere bu ülkeye gitti.

THY ait uçakla Roma'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Çelik, ziyaretinde Bakan Moratti ile yapacağı ikili görüşmede, AB tarama sürecinde taraması sona eren başlıklar hakkında Avrupa Komisyonu'nca hazırlanan raporun onaylanması konusunda destek isteyeceğini söyledi.

Bakan Çelik, İtalyanca'nın Türk öğretim kurumlarında öğrenilmesi amacıyla hazırlanacak program ve ders kitapları konusunda işbirliği ve uzman desteğinin yanı sıra, ders kitaplarında ve atlaslarda yer alan Türkiye aleyhine olan ifadelerin çıkarılması, Türkoloji kürsülerinin kurulması, üniversiteler arası işbirliği konuların da görüşüleceğini kaydetti.
Çelik ayrıca, İtalya'nın Catania kentinde düzenlenen ve amacı, Akdeniz ülkeleri üniversitelerinin öğrenci ve öğretim görevlileri arasında e-öğrenme ağı yoluyla yükseköğretimde uzaktan eğitimi geliştirmek ve nihayetinde bölgesel akademik dünya ile bağlantılı, derin kurumsal ve akademik ilişkiler kurmak olan Yükseköğretim ve Araştırma Alanında Avrupa-Akdeniz İşbirliği Toplantısı'na katılacağını ifade etti.

Bakan Çelik'e bu toplantıda, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nadi Günal ile İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Melih Boydak ve aynı üniversiteden Prof. Dr. İlhan Özay eşlik edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber