Nevşehir Üniversitesi'nde temel atma töreni

Nevşehirli hayırsever Dirikoç ailesi tarafından yaptırılan Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Eğitim Fakültesi G blok binasının temeli törenle atıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nevşehir Üniversitesi'nde temel atma töreni

Nevşehirli hayırsever Dirikoç ailesi tarafından yaptırılan Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Eğitim Fakültesi G blok binasının temeli törenle atıldı.

NEÜ yerleşkesinde gerçekleştirilen temel atma törenine, Vali Mehmet Ceylan, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, hayırseverlerden Atıf Bilgin ve Dirikoç ailesi, üniversitenin akademik kadrosu katıldı.

Burada konuşan Vali Ceylan, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen NEÜ'nün önemli aşamalar kaydettiğini ve her geçen gün güzel işlere imza attığını söyledi.

Hayırseverlerin üniversiteye katkısına da değinen Ceylan, "Üniversitemiz bir şantiye alanı. Güzel şeylerin yapıldığını görüyoruz. Bu bizlere gurur veriyor. Bugün burada Dirikoç ailesi tarafından yapılan eğitim fakültemizin yeni bir bloğunun temelini atmanın sevinci içerisindeyiz. Dirikoç ailesine teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Rektör Kılıç ise, devlet desteğinin yanı sıra hayırseverlerin vermiş oldukları desteklerle NEÜ'nün fiziki yapılanmasıyla her geçen gün büyüdüğüne dikkati çekerek hayırseverlere teşekkür etti.

Hayırseverlerin katkılarıyla NEÜ'de bir çok fakültenin inşattını tamamladıklarını anlatan Kılıç şöyle devam etti:

"2007'de kurulan Nevşehir Üniversitesi olarak gerek devletimizin gerekse hayırseverlerimizin bizlere vermiş oldukları destekler ile bina noktasında büyük yol katettik. Bu hayırseverlerimizden özellikle Dirikoç ailesinin her bireyinin büyük desteklerini gördük. Bu binalarda eğitim-öğretim gören ve bundan sonra görecek olan tüm öğrencilerimiz adına Dirikoç ailesine ve hayırseverlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İyiki varlar, bizler onların sayesinde bina yapımızı büyük ölçüde tamamladık. İnşallah hayırseverlerimiz sayesinde burada eğitim-öğretim görecek çocuklarımız, bundan sonrasında ülkemiz ve bilim alemi için faydalı kişiler olarak yetişecekler."

Konuşmaların ardından binanın temeli İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün duaları eşliğinde atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber