Üretici, zabıtadan biraz daha süre istedi

Kıyık yolu üzerinde tophane bayırı, Halk Eğitim Merkezi'nin önünde bulunan karpuz ve kavun satan üreticiler, zabıtaların kendilerini kaldırmak istemesinden rahatsız olduklarını söylediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2013 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üretici, zabıtadan biraz daha süre istedi

Sığırcılı köyü üreticisi Sinan Öner, kendilerinin sadece yaz aylarında burada karpuz ve kavun sattıklarını, bunun dışında burada bulunmadıklarını kaydetti. Öner, turist otobüslerinin indirme bindirme yeri olarak kullanılmasından dolayı kendilerini buradan kaldırmak isteyen zabıta ekiplerinden zaman istediklerini belirtti. Mahallelerde dolaştıklarında, ekstra masrafları olduğunu belirten Öner, "hem de mahalle aralarında bağırdığımızda evlerinde istirahat edenler rahatsız oluyorlar. Ürünümüz sıcaklardan ve sallandığında dolayı çabuk bozuluyor. Bunun gibi bir çok etken var" diye konuştu.

Sinanköy'den Eyüp akmak adlı üretici de kendilerinin ürünleri bitene kadar, zaman tanımalarını istedi. Üretici olarak zor durumda olduklarını kaydeden Çakmak, bir de böyle sıkıntılar çıktığında huzursuz olduklarını belirtti. Üreticiler olarak maddi sıkıntıları olduğunu dile getiren Çakmak, "bizler üretici olarak yaz aylarını bekliyoruz. Burada sattığımız ürünlerle ekip biçeceğimiz ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Eğer buradan da bizleri kaldırırlarsa durumumuz daha kötü olur. Biz üreticiler olarak vatandaşa uygun fiyata karpuz ve kavuz satma olanağı sunuyoruz. Alım güçlüğü çeken vatandaşlar da bizim uygun fiyata sattığımız ürünleri tercih ediyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber