Güler: Doğalgaz sıkıntısını atlattık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2006 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yoğun geçen kış şartlarında daha önce alınan önlemler sayesinde herhangi bir doğalgaz sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yoğun geçen kış şartlarında daha önce alınan önlemler sayesinde herhangi bir doğalgaz sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi.

Güler, ABD enerji Bakanı Samuel Bodman'ın davetlisi olarak çeşitli temaslarda bulunmak üzere bu ülkeye gitti.

New York'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Güler, enerji alanında karşılaşılan sorunların diğer ülkelerle ikili çerçevede diyalogun ve işbirliğinin geliştirilmesini gerekli kıldığını, bu amaçla ABD ile düzenli bir enerji diyalogunun tesis edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

"Nükleer santrallerin kurulması konusu görüşmelerde gündeme gelecek mi?" soru üzerine Bakan Güler, "Burada bir tesisi gezme imkanı bulacağız. Dolayısıyla bu noktada görüşmelerimiz olacak" dedi.

Türkmen doğalgazı ile ilgili bir soru üzerine de Güler, Türkmenistan'ın Avrupa ve Türkiye için önemli bir ülke ve doğalgaz üreticisi olduğunu belirterek, "Bu konuda görüşmelerimiz oluyor. Bizim zaten kontratımız var, daha evvel imzalanmış ancak gerçekleşmemişti. Onlarla da görüşmelerimiz olacak" diye yanıtladı.

İran doğalgazıyla ilgili olarak da Bakan Güler, şunları söyledi:

"İran ile de görüşmelerimiz sürüyor. O noktada herhangi bir şey olacağını zannetmiyorum. Kontratımız var. Ancak doğalgazın geçtiği ülkelerdeki aşırı soğuklardan dolayı meydana gelen aşırı tüketim zaman zaman diğer ülkeleri yükümlülüklerini yerine getirmede zorluklarla karşılaştırdı. Ancak şu anda böyle bir şey söz konusu değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber