Unakıtan'a ikinci gensoru AKP'den

Haber Giriş : 25 Şubat 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'de partiiçi muhalefet, 10-12 Mart tarihleri arasında Kızılcahamam'da yapılacak kampta haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan bakanlar hakkında iç gensoru vermeyi tartışıyor.

AKP Grup İç Yönetmeliği'nin 37'nci maddesinin işletilmesini isteyen Hatay Milletvekili Fuat Geçen, iktidar ile muhalefetin TBMM'de gensoru yöntemini siyasi hesaplaşmaya döktüğünü belirterek, bunun önüne geçebilmek için iç gensoru yönteminin uygulanması gerektiğini savundu. Fuat Geçen, AKŞAM'a, ?Kızılcahamam'da Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında içgensoru önergesi vereceğim. Konuyla ilgili mektup hazırlayarak AK Parti'deki bütün milletvekili arkadaşlarıma da gönderdim? dedi.

İktidar partisi olarak belirtilen tüzük maddesinin, ön yargı ve telkinlerden uzak bir ortamda işletilmesi halinde partiçi demokrasiye imkan sağlayacağını ifade eden Fuat Geçen şöyle devam etti:

?Böylece, birçok bakanın icraatları iktidar milletvekillerince huzurla savunulacaktır. Diğer taraftan yürütme organı olan Bakanlar Kurulu da grup refleksine sığınarak ?ben yapıyorsam doğrudur' gibi bir hataya yönelme rahatlığını bulamayacaktır. Bu sürecin işletilmesinden sonra muhalefetçe verilecek gensoru önergeleri iktidar milletvekillerince gönül rahatlığı ile değerlendirilecektir.? Geçen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la ilgili gensoru önergesinin TBMM'deki görüşmeleri sırasında ise Unakıtan lehine oy kullanmıştı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber