İHL kavgası asıl sorunu gizliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, Türkiye'nin enerjisini Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve imam-hatip liseleri (İHL) kavgası yerine, eğitimde kalite ve eşitliği yükseltmek için harcamasını istedi. Vorkink, "Demode ÖSS kaldırılmalı" dedi.

İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komitesi'nce dün düzenlenen toplantıda konuşan Vorkink, Türkiye'nin eğitim kültürünün AB'yi yakalamak ve AB'ye üyelik için yeterli olmadığını vurguladı. Lise ve üniversite mezunlarının sahip olduğu becerilerle piyasanın ihtiyaç duyduğu beceriler arasında uçurum bulunduğunu dile getiren Vorkink, "ÖSS demode bir sistemin aracı olarak kaliteyi düşük tutuyor. ÖSS yerine yeni bir sistemle öğrencilerin yeterliliklerinin kapsamlı bir biçimde belirlenmesi gerekiyor" dedi. Vorkink, şöyle devam etti:
"Her yıl sadece dershanelere ayrılan para devletin eğitime ayırdığı para kadar. Bu paralar ÖSS'ye hazırlanmak için değil öğrencilerin eğitim ehliyetlerini artırmak için kullanılmalı. YÖK ve imam-hatip liseleri konusu asıl konulara odaklanmayı engelliyor. Asıl konu eğitimde kalite, eşitlik ve iyileştirme olmalıdır. Türkiye, eğitim reformunda hemen harekete geçmelidir."

Bu arada, Türk hükümetiyle Dünya Bankası, 80 milyon avro (yaklaşık 125 milyon YTL) tutarında eğitim kredisi anlaşması imzaladı. Dört yıllık geri ödemesiz 17 yıl vadeli kredi, ortaöğretim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirecek projelerde kullanılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber