Bursa organik tarımda söz sahibi olacak

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Bursa'nın organik tarımda söz sahibi olacağını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa organik tarımda söz sahibi olacak

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Bursa'nın organik tarımda söz sahibi olacağını söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce yürütülen Organik Çilek Projesi Bağlı köyünde yapılan tarla günü ile üreticilere ve kamuoyuna tanıtıldı. Tarla gününe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Zirai Karantina Müdürü İhsan Duman, şube müdürleri, ilçe müdürleri, ziraat odası temsilcileri ve üreticiler katıldı. Organik çilek yetiştiriciliği yapılan alanda katılımcılar ile birlikte incelemelerde bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, üreticilerle yürütülen proje hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Güvenli ve sağlıklı gıda sağlamanın en önemli görev olduklarını ifade eden Çelik, "Bakanlık olarak il ve ilçe müdürlükleri kanalı ile halkımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak ve bunu sürekli kılmak en önemli görevimizdir. Organik tarımın da bu konuda uygulanan sistemlerden biri. İnsana ve çevreye zarar vermeyen ve sağlıklı bir üretim modeli olan organik tarım konusunda Bursa, ülke çapında ilk sıradaki yerini alacaktır" dedi.

Konuşmasında organik tarım kanunun, bu çalışmalarda önemli bir dayanak noktası oluşturduğuna değinen Ömer Çelik, dağ köylerinde parçalı küçük arazilerin değerlendirilmesi için organik çilek üretiminin doğru bir seçim olduğunu söyledi.

Ömer Çelik, projenin uygulanması için ilçe müdürlüğü ile iş birliği yapan ve emek sarf eden çiftçilere de teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber