8 bin okul müdürüne yeniden 5 yıl sınırı getirildi

Haber Giriş : 04 Mart 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bulunduğu okulda 5 yıldan fazla yöneticilik yapan okul müdürlerinin yer değiştirmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilmek istenen uygulama Danıştay tarafından bozulmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı uygulamayı gerçekleştirmek için Danıştay'ın uyarılarını dikkate alarak yeni yönetmelik hazırladı.

Yeni yönetmeliğe göre okul müdürlerinin yer değişikliği hizmet puanları ve istekleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Yeni hazırlanan ' Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer değiştirme Yönetmeliği' Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla Resmi Gazete'ye gönderdi.

Yönetmelik değişikliğine göre, daha önce illerin isteğine bağlı şekilde uygulanan 5 yıl aynı okulda müdürlük yapanların yerinin değiştirilmesi 'zorunlu' hale getirildi. 5 yıllık çalışma süresini tamamlayan okul müdürlerinin görev yerleri, 'il içinde aynı tipteki eğitim kurumları olacak şekilde tercihleri dikkate alınmak suretiyle puan üstünlüğü esasına göre belirlenerek' değiştirilecek.

Bakanlık yetkilileri halen 16 bin müdürün yarısına yakınının 5 yılını tamamladığını bu nedenle en az 8 bin okul müdürünün yer değiştireceğini açıkladılar. Yer değiştirmelerin eğitimdeki hizmet puanına göre gerçekleştirileceği okul müdürlerinin 3 okul tercihinde bulunacakları belirtiliyor.

Sendikalar ise uygulamanın yanlış olduğunu iktidarın belli kişilere yer açmak için böyle bir yola başvurduğu görüşündeler. İktidarın kendi kadrolarını yönetici sınıfına getirmek için böyle bir yolu denediğini yeni yönetmeliğinde Danıştay'dan geri döneceğini ileri sürüyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber