Kaymakam ve 23 muhtar taş döşedi!

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde, 3 ay önce beyin kanaması geçiren Akbelenli Köyü Muhtarı İsmail Doğan'ın köyünde yarım kalan parke taş döşeme işini, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz ve 23 köy muhtarı çalışarak tamamladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam ve 23 muhtar taş döşedi!

Eğirdir İlçesi Akbelenli Köyü Muhtarı 59 yaşındaki İsmail Doğan, geçen temmuz ayında beyin kanaması geçirdi. Doğan'ın Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesindeki tedavisi, 2 ay sürdü. Eylül ayı başında taburcu edilen Doğan, evine gönderildi. Halen dinlenen ve tedavisi süren İsmail Doğan'ın sağlığında yürüttüğü çalışmalar, kimsenin ilgilenmemesi nedeniyle yarım kaldı. İl Özel İdaresi, Eğirdir Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla köy meydanının yapılması için getirilen parke taşları, bu nedenle haftalarca döşenmeden bekledi.

KAYMAKAM VE MUHTARLAR KAZMA-KÜREKLE ÇALIŞTI

Muhtar İsmail Doğan'ın sağlık durumundan haberdar olan Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, örnek bir yardım çalışması gerçekleştirdi. Kaymakam Yılmaz ve 23 köyün muhtarı hafta sonu Akbelenli Köyü'ne gelerek, ellerinde kazma- kürek, yanlarında usta işçilerle sabah erken saatlerde taş döşemeye başladı. Kaymakam Yılmaz, Isparta İl Genel Meclisi'nin AK Partili üyesi Veli Gök ve 23 köy muhtarı, birer işçi gibi tam 10 bin metrekarelik alana elleriyle parke taşı döşeyerek, köy meydanını oluşturdu.

ÇOK DUYGULANDI, KONUŞAMADI

Ayakta durmakta zorlanan Akbelenli Köyü Muhtarı Doğan, gördüğü manzara karşısında duygusal anlar yaşadı. Doğan, duygularını, "Hepsine teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum" sözleriyle dile getirdi.

GÜZEL BİR YARDIMLAŞMA ÖRNEĞİ

Çalışmaya öncülük eden İl Genel Meclisi Üyesi Veli Gök ise şunları söyledi:

"2013 yılında İl Özel İdaresi, Kaymakamlık ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Eğirdir'in 21 köyüne meydan düzenlemesi ve yol yapımı desteği verildi. Diğer köy muhtarlarımız meydan düzenlemelerini yaptı. Akbelenli Köyü muhtarımızın 3 aydır süren bir rahatsızlığı vardı. Diğer muhtarlarımız İsmail Doğan'a bu rahatsızlığını hissettirmeme adına böyle bir çalışma yaptı. Köyler arası güzel bir imece örneği sergilendi. Muhtarlarımıza davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bunun bütün köylere örnek olmasını istiyoruz."

KAYMAKAM DA ÇALIŞTI

Kaymakam Yalçın Yılmaz da Eğirdir'de daha önce benzer çalışmalara imza attıklarını söyledi. Bu yardımlaşmanın ilçede ilk olmadığını vurgulayan Kaymakam Yılmaz, "Eğirdir daha önce de ortak projeler yapmıştır. Muhtarlarımız yaptıkları çalışmalarla her zaman örnek olmaya aday. Bu tabi sevginin, ekip ruhunun, birlikte olmanın güçlü bir göstergesi. Burada yapılan çalışmaları gördünüz. Sözün bittiği yerdir burası. Gerçekten ben teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'KÖYLER ARASI İMECE BAŞLATTIK'

Taş döşeme çalışmalarına katılan Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı ise şöyle dedi:

"Biz köy muhtarları olarak birlikteliği elden bırakmamak için Türkiye'de köyler arası imece başlattık. İsmail kardeşimizin rahatsızlığı nedeniyle işler yarım kalmıştı. Buraya gelerek parke taşını birlikte döşedik. Tüm muhtarlar birleşerek işçiliğini, malzemelerini yine bizler karşılayarak böyle bir program yaptık. Bugün burada birleştik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber