Köylü kızlar bilgisayar kursu istedi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, kurs sezonunu açarken köylerde alan taramasına başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylü kızlar bilgisayar kursu istedi

İlçeye bağlı Karadere köyünde kızlar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin'den bilgisayar kursu istedi. İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Karadere köyüne giden Müdür Karanfil Bilgin ve kurs öğretmenlerinden Özlem Cirit, Gülsüm Mazlum ve Fatma Dereli, köylülerle görüştü. Köylü kadınlarla sohbet eden ekip, kızların bilgisayar kursu isteğiyle karşılaştı. Köylerinin şehre uzak olduğunu bildiren kızlar, köyde kurs açılmasını istedi. Köylü kızların bilgisayar kursu isteklerini önemsediğini anlatan Müdür Karanfil Bilgin, köyde bilgisayar kursu açılması için çalışma başlatacaklarını söyledi. Karadereli genç kızlardan Lütfiye Çavdar, bilgisayar kursu istediklerini anlattı. Köylerinin şehre uzak olduğunu anlatan Lütfiye Çavdar, "Köyümüzde iletişim olanaklarımız var. Ancak, köyümüz şehre uzak olduğunu için şehirdeki kurslardan yararlanamıyoruz. Bunun için köyümüzde bilgisayar kursu açılmasını istiyoruz. Köyümüzde kurs açılırsa minnettar kalırız" dedi. Köylü kadınlardan Meryem Kaygısız da, "Kızlarımız bilgisayar kursu istiyor. Kurs açılsa biz de gideriz" dedi. 50 yaşındaki Rahmi Kaygısız da" Köyümüzde bilgisayar kursu açılması çok iyi olacak. Kurs açılması halinde biz erkekler de katılmak isteriz" dedi.

Köylerde alan taraması yaptıklarını anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin de, "Alan taraması için Karadere köyüne geldik. Kızlar bilgisayar kursu istedi. Biz bunu çok önemsiyoruz. Bu köyümüzde, bilgisayar kursu açmak için çalışma başlatacağız. Köy ve mahallelerde alan taramalarına devam ediyoruz. Bu sayede vatandaşların kurs taleplerini belirliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber