Çelik: İlke düzeyinde devletin yazılımı değişti

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, AK Parti'nin ilke, prensip düzeyinde devletin yazılımını değiştirdiğini belirterek, "Mağduriyet üreten refleksler ortadan kaldırıldı'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2013 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: İlke düzeyinde devletin yazılımı değişti

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi içerisinde pek çok kesimin devletin bazı uygulamalarından dolayı bir sürü mağduriyet yaşadığını, bu durumun sadece belli bir etnik gruba, etnik kimliğe dönük olmadığını, pek çok kimliğin farklı şekillerde rencide olup mağduriyet yaşadığını anlattı.

AK Parti'yle başlayan dönemi siyasi tarih açısından "Türkiye'nin bu anormal mağduriyet üretme sisteminden kurtulması ve normalleşmesi" olarak adlandırdıklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bütün farklı kimlikler üzerindeki inkar ve asimilasyon politikalarına AK Parti döneminde son verilmiştir.

Bugün bu mağduriyetler büyük oranda sona ermiştir ama en önemlisi şudur; İlke, prensip düzeyinde AK Parti devletin yazılımını değiştirmiştir. AK Parti, devletin yazılımında farklı kesimlere dönük mağduriyet üreten refleksleri ortadan kaldırmıştır, yeni bir yazılım ortaya koymuştur. Bu yeni yazılım, tek pencereli bir yazılım değil. Bütün kimliklerin kendisini ifade edebildiği, devletin ekranında rahat biçimde görebildiği, milletin taleplerine antivirüs programıyla virüs muamelesi yapılarak milletin taleplerinin dışlanmadığı bir yazılımdır bu. Netice itibariyle geldiğimiz noktada kendisini demokrasiyle tanımlayan devlet, cumhuriyetin ancak demokrasiyle anlamlı olduğunu ifade eden bir vizyon iş başındadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber