155'in anonsu hayatlarını kurtardı

Haber Giriş : 24 Mart 2006 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bir gazetenin kullanılmayan binasının bodrum katına giren 2 kardeş, buradaki elektrik kablolarına temas edince ağır yaralandı.

Yaralanan 2 kardeşin hayatını, bölgede elektriklerin kesilmesinden şüphelenerek, meslektaşlarından binada bulunan trafoyu kontrol etmesini isteyen Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün "155 Polis İmdat" hattı olarak bilinen haber merkezinde görevli polis memurlarının yaptığı anons kurtardı.

Alınan bilgiye göre, Alemdar Mahallesi Sırameşeler Caddesi'nde bulunan, bir gazeteye ait kullanılmayan binanın bodrum katına giren Ayhan S. (46) ve kardeşi Aydın S. (42), açıkta duran elektrik kablolarına temas etmeleri sonucu akıma kapıldılar. Bu sırada trafoda meydana gelen arıza nedeniyle bölgede elektrikler kesildi.

Kesintiden şüphelenen İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'ndeki görevlilerin anonsu üzerine, kullanılmayan binaya giden güvenlik güçleri, akıma kapılan 2 kişinin yerde yattığını görünce, sağlık ekiplerini çağırdı.

Binada ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Ayhan ve Aydın S'nin durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Yetkililer, hırsızlık amacıyla binaya girdikleri sanılan bu kişilerin güvenlik güçlerinin zamanında olay yerine gitmeleri üzerine ölümden döndüklerini kaydettiler.

Kullanılmayan gazete binasının trafosunda 24 Şubat'ta da uçucu madde bağımlısı olduğu bildirilen bir kişinin yanmış cesedi bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber