Ankara'da gündem Dinçer

Haber Giriş : 25 Mart 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara dün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, sabah saatlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ziyaretiyle hareketlendi. Başbakanlık Konutu'nda gerçekleşen görüşme 1 saat 45 dakika sürdü.

Sürpriz görüşmenin perde arkasında Şemdinli İddianamesi'nin yer aldığı konuşuldu. Kulislerde Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı'nın hafta başındaki açıklamasında da ipuçları yer alan, iddianamenin ?arkasındaki isimleri' Erdoğan'a sunduğu belirtildi. Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Şemdinli Komisyonu Başkanı Musa Sıvacıoğlu, AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun'un adı geçtiği listenin başında Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in yer aldığı öne sürüldü.

Erdoğan-Büyükanıt arasındaki görüşmenin nasıl gerçekleştiği de merak konusu oldu. Edinilen bilgiye göre, görüşme bir gün önce Erdoğan'ın da katıldığı Uluslararası Terör Sempozyumu'nda gündeme geldi. Büyükanıt, Erdoğan'la görüşmek talebini iletti.

Görüşme için ilk olarak, ?Otelde özel bir odada olsun? önerisi gündeme geldi, ancak bu fikir uygun bulunmadı. Bunun üzerine Erdoğan, Büyükanıt'a dün sabah için randevu verdi. Sempozyuma katılması beklenen Büyükanıt'ın Başbakanlık Konutu'na girdiği haberi Ankara'yı hareketlendirdi. Görüşmeye ilişkin hiçbir açıklama yapılmadı. Konuttan çıkıp namaza giden Erdoğan gazetecilerin sorularını ?Çok teşekkür ederim, iyisiniz...? diye yanıtladı.

KÖMÜRCÜ YAZMIŞTI

Bir yandan sempozyumu izleyen bir yandan da sürpriz görüşmeye yanıt arayan gazetecilerin soru yönelttiği Orgeneral Hilmi Özkök de, ?Yaşar Paşa'ya sorarsınız? demekle yetindi. Zirvedeki sessizliğe rağmen, Ankara kulisleri gündemin Ömer Dinçer olduğu iddialarıyla sarsıldı.

Büyükanıt'ın Başbakan'a sunduğu isimlere ilişkin iddiaları AKŞAM Gazetesi Yazarı Güler Kömürcü köşesinde gündeme getirmişti. Kömürcü, Büyükanıt'ı suçlayan Şemdinli İddianamesi'nin hemen ardından değişik çevrelerde, gazetelerde, bazı köşe yazılarında, iddianamenin arka planında duranlar, telkinde bulunanlar arasında Komisyon Başkanı Sıvacıoğlu, Müşteşar Dinçer ve AKP'li Cavit Torun'un olduğunun öne sürüldüğünü yazmıştı. Müsteşar Ömer Dinçer de yine Kömürcü'nün köşesinden bu iddiaları ?bu süreç, müdahil olmadığım ve olmayacağım, hukuki bir durumdur? cümlesiyle yanıtlamıştı.

Komutanlar otelde buluştu

ORGENERAL Büyükanıt, Erdoğan ile görüştükten sonra saat 15.30'da sempozyumun yapıldığı otele geldi. Büyükanıt, özel odada Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay Harekat Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın askeri Danışmanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ile bir araya geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök de bu toplantıya saat 16.20'de katıldı.

Orgeneral Özkök'ün sempozyumda yapacağı kapanış konuşması saat 17.10'dan 16.30'a alındı.

Görüşme talebi Başbakan'dan

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Büyükanıt görüşmesine ilişkin ?Bir olağanüstülük, heyecanlanacak bir şey yok? dedi. Uluslararası Terörizm Sempozyumu'nun kapanış konuşmasını yapan Orgeneral Özkök, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine ?Nadir olmakla beraber Başbakan, kuvvet komutanları ile özel konularda görüşmek isteyebilir? dedi.

Özkök, ?Hangi konuda görüşme gerçekleşti?? sorusuna ?Kara Kuvvetleri'nin normal, rutin işlerine ait. Özellikle iç güvenlik harekatıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Bunun en iyi adresi Başbakan'dır. Kendileri davet etmiştir. Bize, konuşmak uygun düşmez? yanıtını verdi. Özkök, gazetecilerin ?Görüşme uzun sürünce heyecan oluştu? yorumuna ?Heyecanlanacak bir şey yok? derken ?Paylaşacak bir şey var mı?? sorusuna da ?Olağanüstü bir durum yok. Onu Başbakan'a soracaksınız? karşılığını verdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber