TBB'den banka ücret ve komisyonları taslağına ilişkin açıklama

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Ekrem Keskin, "Tüketici Kanunu'nun Meclis'ten geçmesi nedeniyle artık hazırladığımız taslak şu anda gündemde değil. Kanunun çıkmasıyla yetkinin BDDK'ya verilmesi nedeniyle bu konuda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) hazırlayacağı bir düzenleme esas alınacak" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2013 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBB'den banka ücret ve komisyonları taslağına ilişkin açıklama

TBB'nin bankaların müşterilerinden talep ettikleri ücret ve komisyonlara ilişkin hazırladıkları taslak hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Keskin, bankaların müşterilerinden talep ettiği ücret ve komisyonlara ilişkin bir taslağın olduğunu, ancak bu taslağın resmi olarak henüz BDDK ile paylaşılmadığını söyledi.

Tüketici Kanunu'nun çıkmasını beklediklerini, bu nedenle basında çıkan haberlerde yer alan değerlendirme ve yorumların henüz kesinleşmemiş bir taslakla ilgili olduğunu ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

"Bunlar adı üzerinde taslak çalışmalar. Bunları BDDK'ya daha iletmedik. Bu çalışmalar geçen seneden beri üzerinde durulan çalışmalar ve Tüketici Kanunu'nun çıkmama ya da geç çıkması durumunda üzerinde hazırlık yapılan bir çalışmaydı. Tüketici Kanunu'nun Meclis'ten geçmesi nedeniyle artık bu taslak şu anda gündemde değil. Kanunun çıkmasıyla yetkinin BDDK'ya verilmesi nedeniyle bu konuda BDDK'nın hazırlayacağı bir düzenleme esas alınacak. Bu şekilde bakmak daha yararlı olur. Bankacılık sektöründeki gelişmeler konusunda TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın tarafından da 14 Kasım Perşembe günü bilgilendirme toplantısı yapılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber