Ombudsman'dan polise uyarı

Ombudsman'dan İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'ne tavsiye

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ombudsman'dan polise uyarı

1 Mayıs 2013 günü Taksim Meydanı ve civarında toplantı ve gösteri yürüyüşünde bulunanlara karşı polisin orantısız güç kullanımı sonucu yaşı küçük D.A.'nın yaralanması ile ilgili İstanbul Valisinin özür dilemesi için Ombudsman'a başvuru yapıldı.

Ombudsman, İçişleri Bakanlığı Göz Yaşartıcı Gaz Silahları ve Mühimmatları Kullanım Talimatı'nda da yer aldığı gibi göz yaşartıcı gaz fişekleri doğrudan insan vücudunu hedef alacak şekilde atılamaz dedi. Gazdan etkilenen varsa kaçış yolununaçık olması gerektiğini açıkladı.

Ombudsman İstanbul Valisi 2 Mayıs 2013 günü D.A. hakkında yaptığı basın açıklamasında AİHS'nin 6., Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesinin 14., Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 16., Anayasanın 38/4., Basın Kanunu'nun 21.maddesi ile düzenlenen masumiyet karinesi, kimliğin açıklanmaması ve hiçbir çocuğun onur ve itibarına haksız olarak saldırıda bulunulamayacağı ilkelerine aykırı hareket ederek hatalı davrandığını belirtti. Bundan dolayı İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'ne tavsiyede bulunulmasına karar verildiğini belirtti. Fakat özür dileme talebinin kabul edilmediği ayrıca açıkladı.

Verilen kararın tamamına ulaşmak için Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber