Bakan Şahin: Cumhurbaşkanımız ile asla kavga etmeyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2006 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Biz, Cumhurbaşkanımız ile asla kavga etmeyiz" dedi.

Bakan Şahin, AK Parti Mersin İl Teşkilatı kongresine katılmak için geldiği Mersin'de, gazeteciler, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in önceki gün Harp Akademileri Konferansı'ndaki konuşmasıyla ilgili soru sordular.

Şahin, personelden sorumlu bakan olarak bu konudaki düşüncelerini basın mensuplarına daha önce ifade ettiğini belirterek, "Açıklama yapma ihtiyacını hissettim. Çünkü, kamuya nasıl personel alındığını hatırlatmak istedim. Cumhurbaşkanımız zaten bunu biliyor. Ama, bizim bilemediğimiz, kendisine ulaşmış bazı bilgiler varsa kendisinden bunu istirham ettim" dedi.

Türkiye cumhuriyeti devleti ve hükümetin, her türlü saldırıyı püskürtecek ve yok edecek kadar güçlü olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

"Hiç kimsenin endişe duymasına gerek yok. Türkiye yolunu belirlemiş, tercihini yapmıştır. Halkımızın zaten, cumhuriyet, demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti ile hiç bir problemi yoktur.

Halkımız sadece adam gibi yönetilmek, sorunların bir an önce çözülmesini istiyor. Bunu çözerken, ne devletimizle ne rejimle kavgası yoktur. Ülkesinden, vatanından, bayrağından memnundur, onun için her an şehit olmaya hazırdır. O bakımdan devlet kurumları ve bu kurumları temsil eden kişiler arasında herhangi bir sürtüşme olması ve herhangi bir kavga olması düşünülemez. Biz, Cumhurbaşkanımız ile asla kavga etmeyiz. Çünkü devletimizin başıdır." Bakan Şahin, FİFA'nın Türkiye'ye verdiği cezayla ilgili soruya da Futbol Federasyonu'nun Uluslararası Spor Mahkemesi'ne başvuru yapacağını belirterek, "Mahkemenin sonucunda, lehimize bir karar çıkarsa ne ala, ama çıkmazsa endişeye mahal yok. Dışarıda, seyircisiz oynayacağımız maçlarda futbolcularımızın bu heyecan ve azimle galibiyetle sahadan ayrılacağı kanaatindeyim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber