İşten çıkarılınca intihara kalkıştı

Yozgat’ta İşkur’un 40 gün önce Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında işe aldığı ancak daha sonra sigortası olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan bir kişi, yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki trafik direğine çıkarak intihar etmek istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2013 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşten çıkarılınca intihara kalkıştı

Edinilen bilgiye göre Yozgat İş Kurumu tarafından 40 gün önce TYP kapsamında kura ile işe giren ve Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde çalışmaya başlayan Memiş Kaplan (55), sistemde sigortalı gözüktüğü gerekçesiyle işten çıkarıldı. Bunun üzerine bunalıma giren Kaplan, şehir merkezi E-88 karayolu üzerinde bulunan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki direğe çıktı. Vatandaşların durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve ambulans geldi.

Kaplan, polislerin ikna çabalarına rağmen aşağıya inmedi. Bunun üzerine belediye itfaiye aracından merdiven uzatılarak indirilmeye çalışan Kaplan, levhaların arkasına saklanarak itfaiye merdiveninden uzaklaşmaya çalıştı. Diğer itfaiye erlerinin de aynı yere çıkması üzerine kollarından yakalanan Memiş Kaplan, güçlükle itfaiye merdivenini sepetine bindirilerek aşağı indirildi. Memiş Kaplan'ın düşme ihtimaline karşı branda gerilen yol trafiğe kapatıldı. Aşağıya indirilen Kaplan, ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Simit satarak geçimini sağlayan Memiş Kaplan'ın sigortasının özel bir şirket tarafından iyilik olsun diye yapıldığı, TYP kapsamında işe girdiğinde sigortası iptal edilmediğinden dolayı çift sigortalı gözüktüğü ve bu nedenle işten çıkarıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber