'Cep'ten hizmet bedeli alınacak

Haber Giriş : 30 Nisan 2006 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cep telefonlarına getirilmek istenen 1 YTL'yi "Kanuna göre GSM şirketlerinden alamazsınız" ısrarına, "Bekleyin de görün" yanıtını veren Çevre Bakanı Osman Pepe'nin formülü belli oldu. Pepe'nin, bu parayı, kanunun baz istasyonlarıyla ilgili yeni düzenlemeler getiren ek 8. maddesine göre alacağı belirlendi.

Pepe, ek 8. maddeye dayanarak hazırlattığı yönetmelikle GSM şirketlerinden parayı vergi olarak değil, hizmet bedeli olarak tahsil edecek.

AB BEDELLERİNE YAKIN: Baz istasyonlarının AB normlarına uygun hale getirilmesi için yapılacak düzenlemeleri içeren yönetmelikte GSM şirketlerinden hizmet bedeli alınması maddesi de yer alıyor. Yeni yönetmelikle izin prosedürü yeniden düzenleyen bakanlık, baz istasyon kuralacak yerler izne bakanlık verirken şirketlerden bunun bedelini alacak. Bedel AB ülkelerinde alınan bedele yakın bir bedel olacak.

İŞTE MADDE: GSM şirketlerinden paranın nasıl tahsil edileceğine dair sadece "Çıkaracağımız yönetmelikle alacağız" diyen Pepe'nin formülünün dayandığı ek 8. madde şöyle: "İyonlaştırıcı olmayan radyasyon yayılımı sonucu oluşan elektromanyetik alanların çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi için usûl ve esaslar, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber