18 Hazirana sayılı günler kala sınıflar ÖSS için boşaldı

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise sonlar 20 gün devamsızlık, 25 gün de rapor hakkını kullanmaya başladı. Hedefleri 18 Haziran'daki üniversite sınavı.

İlköğretim ve liseler için ders zili son kez 16 Haziran Cuma günü çalacak. Ardından da milyonlarca öğrenci için yaz tatili başlayacak. Ancak lise son sınıf öğrencileri için bu zil şimdiden çaldı. 18 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) sayılı günler kala lise son sınıf öğrencileri artık okula değil, tam zamanlı olarak dershanelere gitmeye başladı. 20 gün devamsızlık 25 gün de rapor hakkını mayıs ayına saklayan öğrenciler dershanelerin sınava hazırlık olarak başlattıkları yoğunlaştırılmış programlarına katılıyor. Tüm yıl boyunca
devamsızlık yapmamaya ve rapor kullanmamaya özen gösterdiklerini anlatan öğrenciler, "Bu hakkımızı şimdi kullanarak, sınava daha yoğun hazırlanıyoruz" diye konuşuyorlar. Öğrenciler devamsızlık haklarının bitiminden sonra ise 25 günlük rapor alarak, dershaneye gideceklerini vurgularken, "Rapor almakta zorluk çekiyor musunuz?" sorusuna, "Hayır, çünkü neden rapor istediğimizi biliyorlar ve yardımcı oluyorlar. Herkesin evinde bu sınava hazırlanan bir genç var. Raporu da sokakta gezmek için değil, daha yoğun ders çalışmak için alıyoruz" diye konuşuyorlar. Okul yöneticileri ise her yıl mayıs ayı gelince sınıfların boşaldığını ve öğrencilerin dershanelerin yoğunlaştırılmış sınav hazırlık programlarına devam etmeye başladıklarını belirtiyor. Yöneticiler, "Sınıfların neden boş olduğu ortada. Çocuklar sınav için dershanede. Alınan raporlar da bu sınava hazırlanmak için. Ancak yapacak bir şey yok" diyorlar.

EĞİTİMCİLER DE HAK VERİYOR
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, "Çocuklar haklı olarak son bir, birbuçuk ay kala sınava hazırlanmak istiyor. Hepimiz biliyoruz, devamsızlık ve rapor hakkının mayıs ayı için saklandığını. Bu ay okula değil, dershaneye gidiyorlar. Mayıs ayında da son sınıflar tamamen boşalıyor. Bunların nedeni sınav sistemi. Artık bu sınav ile ilgili eleştirilere kulak verilmesi gerekiyor. Okullar bu sınava entegre olmak zorunda, böylece çocuklar da sahtekarlıktan kurtulur" diye konuşuyor. Uğur Dershaneleri Kurumsal İletişim Yöneticisi Eray Mazanoğlu sınava 1.5 ay kala tüm dershanelerin yoğunlaştırılmış kurslara başladıklarını belirterek, "Ek dersler, etüdler mayısta artıyor. Her çarşamba ve cuma sınav yapıyoruz, hafta içi her gün ek ders koyuyoruz. Öğrenciler kütüphanede anlamadıkları konuları öğretmenleriyle bire bir konuşarak, çalışıyorlar" diye konuşuyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber