Yeni yargı paketi yolda

Adalet Bakanı Bozdağ, "TCK, CMK ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında çalışma yapıyoruz. Dinlemeler dahil pek çok konuda yapılan eleştirileri dikkate alan paket üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni yargı paketi yolda

-"Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bakanlık olarak bir çalışma yürütüyoruz"

-"Dinlemeler dahil pek çok konuda yapılan eleştirileri dikkate alan, bu çerçevede önemli değişiklikler içeren paket üzerinde çalışıyoruz"

-" "Bir hakim veya savcı, kişisel kusuru, haksız fiil ve kastı olsa da buna ilişkin açılacak tazminatların devlete karşı açılmasının doğru olmadığına inanıyorum. Bu konuda da bir çalışma yaptıımızı ifade etmek istiyorum"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bakanlık olarak bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Dinlemeler dahil, TMK 10 dahil pek çok konuda yapılan eleştirileri dikkate alan, bu çerçevede önemli değişiklikler içeren paket üzerinde çalışıyoruz" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu'nda HSYK ile ilgili yasa teklifinin görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bozdağ, uzun tutuklulukla ilgili eleştirilere kendisinin de katıldığını belirterek, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu kaydetti. Bozdağ, "Bir hukuk devletinde 10 yıl gibi süren yargılama yapıp 'senin suçun, cezan şudur' diye davaları sonuçlandırılamıyorsak burada sıkıntı var demektir" diye konuştu.

Türkiye'nin uzun tutukluluk meselesini mutlaka çözmesi gerektiğini daha önce de ifade ettiğini hatırlatan Bozdağ, 5 yıldan fazla tutuklu sayının 161 olduğunu bildirdi.

Bozdağ, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bakanlık olarak bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Pek çok kanunda yer alan, dinlemeler dahil pek çok konuda, TMK 10 dahil pek çok konuda yapılan eleştirileri dikkate alan, bu çerçevede önemli değişiklikler içeren paket üzerinde çalışıyoruz. Bu paket bittiğinde, pek çok siyasi parti tarafından eleştirilse bile, olumlu karşılanacak yönlerinin eleştiriden daha fazla olacağını düşünüyorum. Ama çalışmamız devam ediyor, önemli mesafe aldık. İnşallah en kısa zamanda bitirirsek açıklayacağız. Bunun içinde bir takım müeyyideler geliyor. Bunun birini paylaşayım; dinlemelerle ilgili, soruşturma sırasında dosya içinden bir sürü evrak çıkıyor. Orada şüpheli veya sanık olmayan kişilerle ilgili....Bunlar, pek çok başkaca mağduriyetlere ve haksızlıklara neden oluyor. Bunları yapanlarla ilgili önemli müeyyideler getiriliyor. Kişinin güvenliğini yargıya karşı en üst düzeyde koruyan ve bunu ihlal edenler karşısında caydırıcı müeyyideler getiren düzenlemeler bunun içinde yer alacaktır."

Bozdağ, "Bir hakim veya savcı, kişisel kusuru, haksız fiil ve kastı olsa da buna ilişkin açılacak tazminatların devlete karşı açılmasının doğru olmadığına inanıyorum. Bu konuda da bir çalışma yaptığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

CHP'li milletvekillerinin "bunlar lafta kalacak" denilmesi üzerine Bozdağ, "Lafta kalmayacak, bunların hepsinin hayata geçirildiğini buradaki herkes takip edecek. Somut adımları atacağız, herkes de bunu görecektir" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber