Serada uyuşturucu yetiştiren gence 5 yıl 10 ay hapis

Samsun'da domates ve salatalık serasında esrar yapımında kullanılan dişi Hint keneviri bitkisi yetiştiren genç, yargılandığı mahkeme tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Serada uyuşturucu yetiştiren gence 5 yıl 10 ay hapis

Olay, Canik ilçesi Hacıismail Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, M.Ö.'nün (28) tarlasındaki domates ve salatalık ekili serada esrar yapımında kullanılan dişi Hint keneviri bitkisi yetiştirdiği ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda M.Ö. ile ağabeyi S.Ö.(30) gözaltına alındı. Operasyonda serada ekilip kurutulmaya bırakılmış 14 kilo dişi Hint keneviri bitkisi ile 1 adet dişe Hint keneviri bitkisi ele geçti. M.Ö.'nün üzerinde ise 3 gram esrar bulundu. M.Ö., dişi Hint kenevirlerinin kendisiyle bir ilgilisinin olmadığını söyledi. Ağabey S.Ö. ise suçunu itiraf ederek dişi Hint keneviri bitkilerini seraya kendisinin ektiğini ve içmek için yetiştirdiğini ifade etti.

Kardeşler hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında S.Ö., "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 5 yıl, "dişi Hintkeneviri bitkisi dikmek" suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca S.Ö. ve kardeşi M.Ö. ise "uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak" suçlarından tedavi ve denetimli serbestlik verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber