Erdoğan'dan Sezer'e emeklilik tepkisi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan: Mezarda emeklilik yaklaşımı çok yanlış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim gündemimizde ne seçim var ne popülizm var ne de bizim lügatımızda seçim ekonomisi diye bir kavram var" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik kurumlarının birleştirilmesini öngören sosyal güvenlik yasası ve sağlık reformu hakkında bilgi verdi.

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığının birleştirilmesinin 10 yıllardır tartışıldığını ve çözüleceğinin söylendiğini ifade eden Erdoğan, bu sorunun iktidarları döneminde çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası'nın bir maddesinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM'ye iade edildiğini anımsatan Erdoğan, konuyla ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra tekrar Yasanın Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderileceğini bildirdi.

MEZARDA EMEKLİLİK YAKLAŞIMI

Erdoğan, sağlık alanıyla emeklilik alanındaki reformun önemine değinerek, bu konuda yanlış bir anlaşılmanın söz konusu olduğunu söyledi. Konuyla ilgili olarak çok detaylı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"2036'dan sonraki emeklilik ile ilgili süreç hakkındaki 'mezarda emeklilik' yaklaşımını çok yanlış buluyoruz. Memurlar genelde 65 yaşında emekli olurlar. Memurlar, şu anda mezarda emekliliğe mi mahkumlar? Yoksa 50 yaşında emekli edelim de... 50 yaşından sonra emekli olan benim vatandaşım ne diyor? 'Ben bu genç yaşta, taşı tuttuğum zaman suyunu çıkaracağım yaşta, beni emekliye sevk ediyorlar.

Başbakanım ben nasıl olur da evimin kenarına çekilip orada oturabilirim'...

Ne yapıyor? Hem emekli maaşını alıyor, hem de öbür taraftan bir firmaya gidip kayıtdışı olarak orada çalışmaya başlıyor. Bu yaklaşım doğru olabilir mi? Böyle bir yanlış yaklaşımı biz düzeltiyoruz. Çünkü Türkiye'de emeğin kayıtdışılığı var. Biz emeği de kayıt altına almak durumundayız. Eğer emeği kayıt altına almadığımız takdirde bunun bedelini bu ülke çok ağır öder. Biz, bunu başarmış oluyoruz. Ama bunu görmezden gelmek, hemen, mezarda emeklilik olarak tanımlamak doğru olmasa gerek.

Mezar, hepimiz için mukadderdir, kimse ondan kaçamaz. Ama bu 65 yaşında olacak diye de bir şey yok. Çok daha erken yaşta da mezar bizi yakalayabilir, çok daha geç olarak da yakalayabilir. Onunla bir değerlendirme yapmaya kalkarsak, o zaman oraya yaşı değil de 'ölümle emeklilik' diye bir tabir de konulabilirdi. Ama biz böyle yaklaşmıyoruz, dünya gerçeklerinden hareketle yaklaşıyoruz. Bizden önce gelen iktidarlar maalesef siyasi rant elde edebilmek amacıyla emeklilik yaşıyla sürekli oynamışlardır." Başbakan Erdoğan, 15 maddesi Meclise iade edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası üzerindeki çalışmalar tamamlandıktan sonra yasanın Köşk'e gönderileceğini kaydetti.

Ekonomide 3.5 yılda geldikleri seviyenin; sabırla, güvenle istikrarla elde edilen bir seviye olduğunu ifade eden Erdoğan, "Milletin güveni, duası, desteği Türkiye'yi bugünlere taşımıştır" dedi.

"3.5 YIL BOYUNCA POPÜLİZME PRİM VERMEDİK"

Gereksiz ve zamansız tartışmalarla vakit kaybetmeye, millete bedel ödetmeye hiç niyetlerinin olmadığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes ağzından çıkan sözün nereye varacağını ve sorumluluğunu bilmelidir. Buna göre konuşmalı, buna göre davranmalı. 'Ortalık bulansın da gerisi ne olursa olsun. Benim servetim artsın, oyum artsın, ben buradan siyasi rant sağlayayım da ekonominin dengeleri bozulursa bozulsun...' Bunu bu millet affetmez. Nitekim geçmişte de affetmemiştir. Anlık, bu tür adımlar hiç bir zaman bir siyasi getirisi olmamıştır. Bizi geçmişteki hükümetlerle kıyaslayanlar, açık söylüyorum yanlış yaparlar, yanlış yapıyorlar. Biz, popülizme, gevşemeye, rehavete 3.5 yıl boyunca asla prim vermedik. Hayali senaryolar üretip, hayaller ardına takılıp gitmedik. Bizim gündemimizde ne seçim var ne popülizm var ne de bizim lügatımızda seçim ekonomisi diye bir kavram var. Bunu böyle bilin... 28 Mart seçimlerini gördünüz. Bu seçimlerden öncede aynı şeyleri söylediler.

'İşte AK Parti hükümeti hemen seçim ekonomisi uygulamaya başlar...' Programımız neyse biz onu uygularız."

BAŞBAKANA SEVGİ GÖSTERİSİ

Başbakan Erdoğan, geçen hafta Diyarbakır Şehir Stadı'nda kongrelerini yaptıklarını anımsatarak, stadın lebalep (ağzına kadar) dolduğunu, oradaki çocukların ilgisi ve alakasının çok anlamlı ve farklı olduğunu kaydetti. Adıyaman İl Kongresi'ni yaptıkları Adıyaman Şehir Stadyumunun da çok kalabalık olduğunu belirten Erdoğan, "Bunu hazmedemeyenler olabilir" dedi. Eskişehir'in Sarıcakaya İlçesi'nden gelen partili çiftçi kadınlar ile Diyarbakır'dan gelen partililer, konuşması sırasında Erdoğan'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Eskişehirli partililer, "Recep Tayyip Erdoğan, gönüllerde Başbakan", Diyarbakırlı partililer ise "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" şeklinde sık sık slogan attı. Eskişehirli partili kadınlar, Erdoğan'a çiçek hediye ederken, Burdur Bucak ilçe teşkilatı, mermer parçalarından yapılan büyük boy vesikalık fotoğrafını hediye etti. Başbakan Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Eskişehirli partili kadınlara, "Sizleri o nasırlı ellerinizle seralarınızda çalışırken görmek en büyük arzumuz" diye seslendi. Eskişehirli partililerin, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şiirinin nakarat bölümünü söylemeleri üzerine, Erdoğan, "Bu bizim andımız" dedi. Başbakan Erdoğan, grup toplantısından sonra, TBMM Şeref Holü'nde vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber